Szegedi hírek

2022.06.29. 17:30

Álmaikba illő vb-n szerepeltek

Három ezüst-, két bronzérem és egy ötödik hely. Ezzel a kiváló mérleggel térhet haza a jakutföldi bothúzó-világbajnokságról a szegedi Deli Team. Komoly ellenfélnek bizonyult az utazás is, mivel nagyjából két napra volt szükségük a Szeged–Bécs–Isztambul–Moszkva–Jakutföld útvonalon.

Becsei Dávid

A szegedi Deli Team bothúzói felvidéki barátokkal készítettek közös képet a világbajnokságon. Fotó: Deli Team

Minden idők legsikeresebb vi­lágbajnokságát produkálta a szegedi Deli Team öt versenyzője, akik összesen öt éremmel és egy ötödik hellyel gazdagodtak a rangos eseményen. A csapat vezetőjét és versenyzőjét, Deli Tamást a bothúzó sportágért végzett munkájáért kitüntették.Mivel junior kategóriája nem volt a vb-nek, így 17 évesen a felnőttek között harcolt Szőcs Petra. Óriási tettet végrehajtva mindössze egy vereséggel zárt, a döntőben egy orosz ver­senyző tudta csak legyőzni. 

 Petra felfoghatatlan teljesítményt nyújtott 17 évesen, elképesztően büszkék vagyunk rá. Számomra a sorsolásnál kiderült, hogy minden nagyvad az én ágamra került, így a bronz­éremhez minimum két bravúrra lesz szükségem. Egy összejött, a másodikon mentálisan elfáradtam, és 2:1-es vereséget szenvedtem 

– írta beszámolójában Deli, aki az ötödik helyen zárt a torna legidősebb indulójaként. 

A szentesi Csordás Cintia küzdelmes mérkőzéseken egy hatalmas bravúrt is bemutatva jutott el a döntőig kategóriájában, ahol a kirgiz bajnok várt rá. Itt már nem sikerült meglepetést okoznia Cintiának, 0:2-vel zárt. Közösségi oldalán úgy fogalmazott, álmodni sem mert volna egy ilyen sikeres világbajnokságról, amit maga mögött tudhat Jakutföldön. A Deli Team egyetlen nem me­­gyei sportolója, Pál András öt meccsen ült színpadra, bronz­éremmel jöhet haza. 

A nyílt kategóriában egészen a döntőig menetelt a derekegyházi Véró Alex. Itt azonban a sportág legendája, az orosz Viktor Kolibabchuk verhetetlennek bizonyult, így ezüstéremmel zárt. Véró az abszolút kategóriá­ban is megküzdött. Az ellenfelek mellett a fájdalommal is, mivel többek mellett a válla, mellizma, dereka és a combhajlítója is kikészült. A bronzmérkőzésen az üzbég bajnok várt a derekegyházi sportolóra. 

 Mivel kis túlzással reggel alig tudott kimászni az ágyból Alex, így a bronzmeccsen egyetlen forgatókönyv létezett számára. Gyors rajttal nyerni 2:0-ra, mert ha az üzbég bajnok elkezd mozogni, az komoly gondot jelenthet. Szerencsére Alex esélyt sem adott ellenfelének, parádés hangulatban megnyer­­te a mérkőzést. Felemelő érzés volt három orosz bothúzó mellett a dobogón látni, az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni és foglalkozni a srácokkal 

– me­sélte büszkén Deli Tamás. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!