Vezető hírek

2022.06.20. 08:49

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései a megyében

delmagyar.hu

Illusztráció: Karnok Csaba

Öt hektáron égett a gabona pénteken délután Makónál. A makói, a szegedi és a hódmezővásárhelyi tűzoltók öt egysége oltotta el a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben.

Egy sándorfalvi tanyaépület egyik helyisége gyulladt ki pénteken délután. A szegedi hivatásos tűzoltók egy, a sándorfalvvi önkéntes tűzoltók két egysége közös erővel oltotta el a lángokat, a tűzben senki sem sérült meg. 

Parkoló autókat veszélyeztetett egy lehasadt, magasban lógó faág pénteken Szegeden, a Hajlat utcában. A bejelentést követően a város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elvégezték e műszaki mentést. Szegeden, a Derkovics fasoron is leszakadt ág akadályozta az autósok forgalmát. A műszaki mentést követően a forgalom rövid idő alatt helyreállt az érintett útszakaszon.  

Szombaton két helyen is égett az aljnövényzet megyénkben. Sándorfalván és Makónál égett az avar. A városok hivatásos tűzoltói fojtották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Egy kisteleki tanya egyik helyisége lángolt szombaton kora délután. Kistelek, Kiskunmajsa és Kiskunfélegyháza hivatásos egységei, valamint a balástyai kutató-és mentőcsoport tagjai végezték el az oltást, a tűzben nem sérült meg senki. 

A tűzhelyen felejtett étel okozott riadalmat szombaton egy szegedi társasházban. A tüzet a lakó eloltotta, de a lakás és a lépcsőház is füsttel telítődött. A tűzoltók visszahűtötték az izzó edényzetet, majd átszellőztették a füsttel érintett helyiségeket. Nem sérült meg senki. 

Szombaton három helyen is a lehasadt ágak akadályozták a forgalmat Csongrád-Csanád megyében. Csongrádon és Szegeden kellett műszaki mentést végezniük a tűzoltóknak, a gyors beavatkozásoknak köszönhetően a forgalom minden helyen rövid idő alatt helyreállt.  

Egy szegedi, Cserepes sori raktár lángolt teljes terjedelmében vasárnap délben. A szegedi hivatásos tűzoltók három egysége érkezett a helyszínre, azonnal megkezdték az oltást. Négy vízsugárral fojtották el a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg. 

Egy tanyaépület gyulladt ki vasárnap Tömörkény területén. A csongrádi, a kisteleki és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat riasztotta a szegedi főügyelet. Az egységek kiérkezésére a tűz a környező száraz, füves területre is átterjedt. Két vízsugárral fékezték meg a tűzoltók a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Elesett egy idős nő vasárnap a lakásában, nem tudott ajtót nyitni a mentők munkatársainak. Vasárnap délelőtt érkezett a jelzés a 112-es segélyhívóra, melyet követően a szegedi egységek percek alatt a helyszínre érkeztek. Az egység az ablakon keresztül jutott be a lezárt lakásba, majd a sérültet átadták a mentők munkatársainak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!