Vezető hírek

2022.06.12. 15:13

Elindult a nyári szezon a mindszenti parton

A hivatalos megnyitó előtt elindult a szezon a mindszenti tiszai strandon. Vasárnap reggel lassan csordogáltak a partra a fürdőzők, kutyások és nem kutyások is birtokba vették a homokos partot.

T. Sz.

Június 17-én hivatalosan is megnyitják a strandszezont Mindszenten. Fotó: Tábori Szilvia

A strandszezon úgy döntött, nem vár a hivatalos megnyitóig: a mindszenti szabadstrandon vasárnap reggel ugyan óvatosan gyűlt a nép, a hírek szerint szombaton délután sokan fürödtek.

Szabadon de biztonságban

A kényelmi szolgáltatások egy része már készen állt: fellazított homokos part, a látkép megszokott elemeként a napernyők, a sekélyebb vízben a gyerekeknek közvetlenül a partnál elkerített rész fogadta a családokat. Mint a szabadstrandot továbbra is üzemeltető Koczka Gábor lapunknak a vasárnap reggeli szokásos terepszemléje közben elmondta: idén a vízpart mentén, végig a strandon mentőmellényeket helyeztek ki. Bár szerencsére nem történt eddig sem baj, de a vízimentő szolgáltatásért is felelős Gábor a fürdőzők védelmére az eddigieknél még inkább ügyel.

Kora reggeli frissítő

Múlt hétvégén tíz órakor kávét és egyéb italt még hiába kerestünk, felfrissüléshez így inkább a kellemes hőmérsékletű Tiszára hagyatkozhattunk. Igaz, korai órákon tavaly is inkább a büfékocsiban árultak italt, ám a négykerekű járműnek egyelőre hűlt helye. A  kockás terítőjéről és házias ízeiről ismert szolgáltató, a mindszenti Gyümi Vendéglő Party Büféje viszont 11 és 20 óra között várja falatozni vágyó vendégeit. 

A szabadtéri, így az időjárás viszontagságainak leginkább kitett BárKa Terasz június 17-én, pénteken tartja nyitó retro buliját:  DJ Sunny & Karesz szolgáltatja majd a zenét. Az emblematikus terasz bútorok szombaton még halomban álltak a kiszolgáló pult előtt. A június 17-én, valamivel 22 óra után kezdődő bulijuk előtt az önkormányzat végre felavathatja a ködszínházat. A tavalyra ígért, majd a vetítő eszköz meghibásodása okán elmaradt filmet, a Queen 1986-os Wembley koncert felvételét adják le 21 óra 30 perctől. 

Fotó: Tábori Szilvia

A kutyás zóna

A szintén megmunkáltnak tűnő, de a klasszikus partszakhoz képest intenzívebben használt kutyás rész mezítlábas emberi használatra kicsit kényelmetlen. Bár nem is ez a fő szempont. Tavaly nyár közepén reggel nyolckor már megélénkül a fürdőzőktől elkerített, félig árnyas rész, múlt szombaton kilenckor még üres volt a tiszta és rendezett placc. A kutyaürülékes zacskók a kukában és alatta hevertek, a lényeg, hogy nem szanaszét. Bár közösségi fórumok kritikáiban olykor az ellenkezője olvasható, ezúttal rend honolt a népszerű eb-strandon. Mint azt Koczka Gábor elmondta: a napokban raklapból készített bútorokat és új hulladékgyűjtőt helyeznek ki oda, hogy komfortosabb legyen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!