Szegedi hírek

2022.06.29. 14:00

Feljelentésig jutott el a Centrum-gödör ügye

Elegük lett a vállalkozóknak, a kölcsönadóknak és a foglalót befizetőknek a Centrum House Builder Kft. valamint a Centrum Capital Zrt. vezetőiből, feljelentést tettek a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen. A nyomozás megkezdődött.

K. A. R.

Bonyolultabb a Centrum-gödör ügye, mint gondolnánk. Nyomozás indult. Fotó: Török János

Évtizedek óta arra várnak a szegediek, hogy valaki kezelésbe vegye a Centrum-gödröt, és valami szépet, hasznosat hozzon létre a belvárost jelentősen csúfító terület helyén. Bár a munkavégzés már többször elkezdődött, utoljára 2020 elején, de az is gyorsan abbamaradt. Lapunk arról értesült, hogy a 2 évvel ezelőtt ott munkát végző szakemberek azóta sem lettek kifizetve. 

Feltételezhető, hogy a terület tulajdonosai úgy rendelték meg a munkát, hogy valójában sosem állt szándékukban kifizetni azt. A tervezők is csak úgy kapták meg a fizetségüket, hogy pert indítottak. Nagyon sokan dőltek be a terület mostani tulajdonosainak, illetve a felszámolás alatt lévő Centrum House Builder Kft. vezetőinek – mondta el lapunknak Acsai Gábor, aki szintén a károsultak közé tartozik. 

Sokan munkát végeztek a gö­­dörben, pénzt adtak kölcsön annak beépítéséhez, de van olyan is, aki foglalót fizetett ki azokra a lakásokra, amelyek még mindig nem épültek meg. 

Számításaink szerint kö­rülbelül 100 millió forintos kárt okozhattak. De biztosak vagyunk abban, hogy a károsultak köre tágabb, ezért várjuk a jelentkezésüket. Mivel az egyik cég felszámolás alatt van, a telek tulajdoni lapja pedig különféle jelzálogokkal és vételi jogokkal van tele, tisztában vagyunk azzal, hogy a pénzünket soha nem látjuk viszont, de szeretnénk, ha vég­­re kiderülne az igazság. Éppen ezért többen feljelentést tettünk a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen ismeretlen tettes ellen jelentős értékre elkövetett csalás miatt – tájékoztatott Acsai Gábor. 

Megjegyezte, azok, akik szin­­tén a károsultak körébe tartoznak, de még nem tettek feljelentést, jelentkezzenek a Szegedi vagy a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen e-mailben. 

Az ügy kapcsán megkerestük a Bács-Kiskun Megyei Főügyészséget. Négyessyné Bo­­dó Marianna sajtószóvivő, megbízott főügyészségi csoportvezető ügyész válaszában azt írta, hogy a sértettek jogi képviselőjének feljelentése alapján a Kiskunhalasi Rend­őrkapitányság május 23-án üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyomozást rendelt el. Hozzátette, az eljárás jelenleg felderítési szakban van. 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!