Szegedi hírek

2022.06.25. 07:00

Gyöngyszem a ligetben

Ünnepélyes pillanat. Fendler Judit, Rovó László és Hajnal István (jobbról) a teniszcentrum átadásán. Fotó: Karnok Csaba

A sport a test út­­ján nyitja meg a lelket. 

Szent-Györgyi Albert szavai mindenkinek a szemébe ötlenek, aki kilátogat a jövőben a Szegedi Tudományegyetem tulajdonában lévő újszegedi Erzsébet-ligeti teniszcentrumba. A létesítmény alapos megújuláson ment át, ennek apropóján pedig hivatalos megnyitóünnepséget tartottak többek között dr. Rovó László SZTE-rektor és dr. Fendler Judit SZTE-kancellár rész­­­­vételével. 

Nagyon fontos pillanathoz érkeztünk az egyetem, a teniszpálya és az egyesület életében: éppen százéves ez a létesítmény, amelyen Szent-Györgyi Albert még játszott. Ő volt az egyik alapítója ennek a pályának, amely most, a felújítás után méltó fé­­nyében pompázhat. Olyan együttműködés révén valósult meg ez a beruházás, amelyből mindenki profitálhat: szép helyen van egy gyönyörű pálya, amelyet az egyetemhez tartozók ugyanúgy tudnak használni, mint ahogy a versenysport résztvevői is – nyilatkozta Hajnal István üzemeltető. 

Fotó: Karnok Csaba

A sajtóesemény résztvevői az ünnepélyes szalagátvágás után körbejárták az új automata öntözőrendszerrel ellátott hat szabadtéri pályát, a földszinti öltözőket, a modern fedett csarnokot, az emeleti helységeket is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!