Zajlik a szentesi iskola korszerűsítése

2022.06.27. 07:00

Helyi védettség alatt áll, energiatakarékos lesz

A Szent Erzsébet Ka­­tolikus Általános Iskola 1913-ban épült meg, azóta ilyen mértékű felújítás nem történt az épületen. Az energetikai korszerűsítés 281 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

Majzik Attila

Hamarosan kicserélik az iskola nyílászáróit. Fotó: Majzik Attila

Látványos szakaszába ért a szentesi Szent Erzsébet Ka­­tolikus Általános Iskola és Óvoda iskolaépületének energetikai korszerűsítése, hamarosan cserélik a helyileg védett épület nyílászáróit. 

A felújítás során fentről halad lefelé a kivitelező, legutóbb a padlásteret tisztították meg az ott felhalmozódott rengeteg madárürüléktől. A nehezen megközelíthető tetőszerkezeten a legszükségesebb bádogosmunkákat is elvégezték, illetve a szigetelőanyagokat is folyamatosan szállítják a padlásra, és az új nyílászárók is megérkeztek – számolt be Siposné Miskolczi Gyöngyi, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője. 

Az iskola még 1913-ban épült meg, azóta ilyen mértékű felújítás nem történt az épületen. A szecessziós stílusú iskola helyi védettség alatt áll, ezért a nyílászárók cse­­réjén ügyelnek arra, hogy az eredeti állapot szerint állítsák vissza azokat. Az energetikai korszerűsítés 281 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg. A beruházás során szigetelik a záró- és a pincefödémet, a homlokzati nyílászárókat felújítása mellett pedig napelemet is szerelnek fel a tornaterem tetejére. Nagy a termek belma­gassága, ezért a felújítástól azt is reméljük, hogy csökkennek majd a rezsikiadásaink – fűzte hozzá az igazgató. Legkésőbb a tanév kezdetén már megújult környezetben szeretnék fogadni a diákokat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!