Vezető hírek

2022.06.07. 07:55

Illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök az éjszaka folyamán kilenc csoportban feltartóztattak 158 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

delmagyar.hu

Archív Fotó: Karnok Csaba

A Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve 2022. június 6-án 23 órakor és 23 óra 15 perckor két csoportban 30 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel, valamint a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. június 7-én 0 óra 05 perckor, 0 óra 20 perckor, 1 óra 45 perckor, 1 óra 50 perckor, 3 órakor, 3 óra 55 perckor és 5 óra 30 perckor további hét csoportban 128 határsértőt tartóztattak fel Ruzsa, Mórahalom, Szeged, Röszke, Ásotthalom, Mórahalom, Szeged-Gyálarét bel- és külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai pakisztáni, afgán, szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!