Szegedi hírek

2022.06.18. 17:51

Ismét átadták az Oskola utcát, ezúttal hivatalosan - Galéria

Készre jelentette a kivitelező szombaton az Oskola utcát, ahol hivatalos átadót tartottak. Az eseményen a város polgármestere közölte, ez az ország második legforgalmasabb kerékpáros útja. Jelezte, 2 év alatt 121 kilométeresre növelték a kerékpárút-hálózatot a megyeszékhelyen.

Munkatársunktól

Készre jelentették szombaton az Oskola utcát. Fotó: Török János

Novemberben már egyszer átadta a város a felújított Oskola utcát, akkor az autós és kerékpáros forgalomnak, most szombaton viszont hivatalos átadót szervezett az önkormányzat. Zenés felvonulást tartottak a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar és a Pavane Táncegyüttes közreműködésével, valamint fagyikupont és apró ajándékokat osztogattak. Az átadón Juhász Lóránt, a Délút Kft. ügyvezető igazgatója készre jelentette a város polgármesterének az Oskola utcát.

Botka László városvezető az átadón arról beszélt, hogy az Oskola utca Szeged egyik legrégebbi utcája, melyet 100 évente megújítanak, ennek most jött el az ideje, így a 6 városrészt érintő, 2,5 milliárd forintos városfejlesztési programban, melyhez 1,5 milliárd forintot kaptak az Európai Unitól, elvégezték az utca átalakítását.

Megjegyezte, az elmúlt évtizedek fejlesztései által az ország második legforgalmasabb kerékpáros útjává vált az Oskola utca, ezért ezt figyelembe véve építették át, de a korábbi 2,5 méter széles járdát is megnövelték 4,5 méterre, hogy ott teraszokat lehessen kialakítani. Jelezte, az elmúlt 2 évben 121 kilométeresre bővítették a város kerékpárút-hálózatát.

Mint ismeretes, novemberben a Fidesz-KDNP szerint életveszélyes állapotban adták át az utcát, hiszen akkorra még nem készült el a járda, folyamatosan dolgoztak a kivitelezők és a munkagépek úgy, hogy nem határolták le a munkaterületet. A gyalogosok kénytelenek voltak a sáros, egyenetlen talajon munkagépeket, árkokat, törmelékeket kerülgetve haladni.

Chovanecz Kata önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) akkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a bicikliút valójában egy vízibicikliút lett, hiszen nem sikerült megoldani jól a csapadékvíz elvezetését, az rendszeresen a biciklisávban állt meg. Most pénteken a képviselő arról számolt be közösségi oldalán, hogy bár kijavította a kivitelező a hibát, ám igen foltosra sikerült így az út, pedig szerinte a város egybefüggő aszfaltfelületet rendelt meg. Ugyanakkor bejegyzésébe odaszúrt egy költői kérdést: mit rendelhetett meg  a város?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!