Vezető hírek

2022.06.12. 20:40

Ismét Szegeden járt a protokoll nagyasszonya, Görög Ibolya

A póló az öltözködés rágógumija, egy férfi pedig csak akkor tűri fel a hosszú ujjú inget, ha mosogatni indul. Többek között ezekről beszélt vasárnap Szegeden Görög Ibolya, aki az Ünnepi Könyvhétre érkezett a városba.

Timár Kriszta

Görög Ibolya újabb könyvet nem tervez, de előadáskörútját folytatja majd. Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Ünnepi Könyvhét Dugonics téri programsorozatának egyik záróeseménye Görög Ibolya érkezése volt. A protokoll nagyasszonya Száraz Ferenc kommunikációs szakemberrel beszélgetett, mielőtt megkezdte könyvei dedikálását. Előadóként gyakori vendég Szegeden, és mint mesélte, örömmel jön mindig városunkba. Ezt megerősítendő a beszélgetés elején még puszikat is dobált a közönségnek. 

A 74 éves protokollszakértő pozitív hangulata hamar átragadt mindenkire. 

Azt vallom, hogy a jókedvért tenni kell, mégpedig azzal, hogy szeretni kell élni. Ha ez megvan, az ember jókedvvel csinál mindent – magyarázta, hogyan tud még bőven a nyugdíjkorhatár felett is ilyen energikus lenni. Hozzátette: az pedig különösen feldobja, ha levélben vagy személyesen megkeresi valaki, és szakmai tanácsot kér tőle. 

Ha bárkiben felmerül, hogy valamit nem pontosan tud a protokollról, már volt értelme a létemnek – mosolygott. Hozzátette: sajnálja, hogy nem sikerült elérnie, hogy a protokollt a tantervbe is beépítsék, de örömmel hallja, hogy sok pedagógus így is tanítja az alapjait. 

A pódiumbeszélgetés során Görög Ibolya azt is elárulta, miket nem visel el. Ez a pontatlanság, a szandál-zokni párosítás és a rágózás. 

Igazából a pólóviseléssel sem értek egyet, az szerintem az öltözködési rágógumi. De azt kénytelen vagyok elfogadni. Szintén öltözködési hiba, ha egy férfi feltűri a hosszú ujjú inget, mert azzal maximum azt jelzi, hogy indul mosogatni. Rendez­vényeken pedig szerintem a legnagyobb hiba, ha a nemzeti színű szalag leér a földre. Oda kell szervezni a hoszteszt, hogy fogja – magyarázta. 

A protokollszakértő a beszélgetés végén még elárulta: már nem tervez több könyvet írni, előadásokat azonban továbbra is tart, mert az élő szavas népnevelést nagyon szereti. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!