Kiemelt díjat kaptak a magyarcsanádi harmadikosok és a vásárhelyi Nádor utcai óvoda Süni csoportosai

2022.06.15. 17:04

Jót tettek és mosolyt varázsoltak a gyerekek

„Legjobbak a jók között” díjat nyertek alkotásaikkal és cselekedeteikkel a Magyarcsanádi Református Általános Iskola 3. osztályos diákjai, valamint a vásárhelyi Nádor utcai óvoda Süni csoportosai az országos „Tégy jót, varázsolj mosolyt!” gyerekpályázaton.

Kovács Erika

A pályázaton összesen 1800 gyermek vett részt az óvodásoktól a középiskolásokig. Fotók: Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány

Kilencedik alkalommal írta ki a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány a pályázatát, amely idén is nemzetközivé vált. A pályázaton 1800 gyermek vett részt óvodás kortól egészen a középiskolás korig.

A „Tégy jót, varázsolj mosolyt!” kreatív országos pályázat célja az volt, hogy a gyerekek az alkotás örömén keresztül tapasztalják meg az önzetlen szeretet, a kedvesség és a barátságosság által okozott pozitív hatásokat. Az óvodások és iskolások rajzokkal, festményekkel, videókkal és egyéb technikákkal fejezték ki, mit jelent számukra jót cselekedni, ezzel mosolyt csalni mások arcára. Az alapítvány küldetése többek között, hogy egy olyan világ jöjjön létre, amely a becsületességen, őszinteségen alapul, ahol az emberek szárnyalhatnak, megvalósíthatják álmaikat és boldogok lehetnek.

A Magyarcsanádi Református Általános Iskola 3. osztályos diákjai, valamint a hódmezővásárhelyi Nádor utcai óvoda Süni csoportosai ezen a pályázaton a „Legjobbak a jók között” kiemelt díjban részesültek. 

Novák Antónia, a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány elnöke hangsúlyozta, a mai gyors, időnként erőszakos és még háborúval is sújtott világban a felnőttek felelőssége, hogy megtanítsák a gyermekeknek, hogy a figyelmesség, a segítőkészség, az összefogás, a barátságosság és egyéb pozitív értékek mennyire fontosak az életben. Ezért is választotta az alapítvány, “Az út a boldogsághoz” nemzetközi mozgalom keretében, a 2022-es pályázat témájául a segítség és a jó cselekedetek fontosságát.

Idén augusztusban meghirdetik a jubileumi, tizedik pályázatukat is, aminek témája ugyancsak a pozitív értékrendeken alapul, hogy a szülőkkel és a pedagógusokkal összefogva, közösen divatba hozzák a pozitív értékeket a gyermekek életében az óvodákban és az iskolákban, illetve a mindennapokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!