A politikus utcafórumon vett részt egy héttel az időközi önkormányzati választás előtt

2022.06.17. 17:50

Kiskundorozsmán járt az igazságügyi miniszter

Az időközi önkormányzati választás előtt egy héttel Kiskundorozsmán tett látogatást Varga Judit igazságügyi miniszter, aki szerint Európában nem mindennapos, hogy egy ország olyan módon tudja érvényesíteni a nemzeti, konzervatív álláspontját, mint hazánk. A politikus utcafórumon vett részt Mihálffy Béla országgyűlési képviselővel és Ruzsa Roland önkormányzati képviselőjelölttel.

Kiss Anna

Varga Judit igazságügyi miniszter is Ruzsa Rolandot támogatja. Fotók: Kerekes Balázs

Fantasztikus 12 év után minden eddiginél nagyobb, történelmi felhatalmazást kapott a Fidesz-KDNP az ország kormányzására. Helyben és nemzeti szinten is legyünk elkötelezett támogatói annak az elvnek, hogy közös szenvedélyünk Magyarország. Ezt az együvé tartozást minden nap meg kell erősítenünk, így a június 26-i időközi önkormányzati választáson is Kiskundorozsmán – közölte pénteken Varga Judit igazságügyi miniszter.

Forrás: Kerekes Balázs

A politikus Mihálffy Béla, Csongrád-Csanád megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjével és Ruzsa Roland önkormányzati képviselőjelölttel Kiskundorozsmán, a Dísz téren tartott utcafórumot. Varga Judit az eseményen többek közt arról beszélt, hogy olyan világot élünk, amelyben az értékrendek felborulnak és sok dolog összevissza, de ebben a kaotikus világban a magyar kormány alternatívát tud adni más országoknak is.

A szuverenitás és az összetartozás hosszú távon meghatározza hazánkat. Április 3-án is jól látszott, hogy a magyaroknak helyén van az esze és a józansága. 3 millió 60 ezer szavazatot kapott a Fidesz-KDNP, és a népszavazáson arra kérdésre, hogy megvédjük-e a gyermekeinket, 3 millió 700 ezren válaszolták ugyanazt, egyetértettek az álláspontunkkal. Ez számomra is hatalmas erőt adott az ország Európai Unióban való képviseletéhez. Ami a választópolgárok szívén, az az én számon – emelte ki a miniszter.

Forrás: Kerekes Balázs

Varga Judit szerint a titkuk az, hogy nem felülről találják ki, hogy mire van szüksége a magyar embereknek, hanem őket megkérdezve döntenek az ország dolgairól, a családpolitikáról és az uniós szankciókról is. Megjegyezte, Európában nem mindennapos, hogy egy ország, egy párt ilyen módon tudja érvényesíteni a nemzeti, konzervatív álláspontját. Hozzátette, az olajembargó atombombaként lebegett az ország felett, azonban a magyar kormány merte vállalni álláspontját, a magyar miniszterelnök a legvégsőkig kitartott, ennek pedig most más országok is élvezik a hasznát.

Forrás: Kerekes Balázs

Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője az utcafórumon arról beszélt, hogy Varga Judit igazi harcos, a küzdelmét és győzelmét már többször láthattuk az uniós bürokráciával szemben. Megjegyezte, bízik abban, hogy ilyen hitelesen képviseli majd a jövőben is az ország érdekeit a "brüsszelitákkal" szemben. Mihálffy azt mondta, fontos, hogy június 26-án annak a pártnak a jelöltje kapjon bizalmat a körzetben, amelyik az országot irányítja, mert az országgyűlési képviselő együtt tud működni a kormányzattal, az önkormányzati képviselő pedig azzal, aki a kormányzattal való együttműködés révén segíteni tudja Dorozsma fejlődését.

Ruzsa Roland képviselőjelölt elmondta, az elmúlt 12 év választ adott arra, hogy mire van szüksége Dorozsmának: közösségépítésre, valamint arra, hogy a fejlődés útján maradjon. Hozzátette, Mihálffy Béla rendkívül jó munkát végzett az eltelt 12 évben, ő pedig ezt az utat szeretné folytatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!