A hétvégén tartották a IX. Levendula és Rózsa Napokat

2022.06.26. 17:58

Levendula illata lengte be a füvészkertet - galéria

Suki Zoltán

Levendula minden mennyiségben, kirakodóvásár, meseösvény: mindenki jól szórakozhatott a füvészkertben. Fotó: Sándor Judit/MW

A hétvégén tartották a IX. Levendula és Rózsa Napokat a szegedi Füvészkertben. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a rózsák most is háttérbe szorultak, minden a levendula körül forgott. A rendezvényen vasárnap késő délelőtt is sokan voltak, általában családok érkeztek. Ebben az évben is volt kirakodóvásár, ahol még levendula illatú boszorkányfigurát is lehetett venni, de kint volt a már jól ismert gumicukorárus is. Aki pedig már mindent megtudott a gyógynövényes gyógyhatású teákról, illatozó természetes alapanyagú szappanokról, illóolajokról és szörpökről, az különféle szórakoztató programokkal szórakoztathatta magát. 

A legjobban pedig most is a gyerekek jártak. Persze komplett családi programnak is kiváló volt a Meseösvény, ahol az egész családot bevarázsolták a mesébe. A színpadnál óránként elhangzott a mese, majd 15 percenként indították a csapatokat a mese útjára. Könnyű túra állomásain próbatételek, kalandok várták a gyerekeket, felnőtteket, és ahogy a mesében lenni szokott, nagy lakodalommal fejeződött be a kör. Aki pedig már ezen is túl volt, leállhatott a Füvészkert zongorájánál, és ott szórakoztathatta a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!