A németek győztek a Tiszavirág Sportuszodában

2022.06.27. 20:37

Magyar–olasz meccs lesz az elődöntőért, Brazília és Németország csapott össze Szegeden - galéria

Becsei Dávid

Nagy harcot hozott a német–brazil mérkőzés, előbbi örülhetett a győzelemnek Szegeden. Fotó: Karnok Csaba

Mivel csoportelsőként egyenesen a negyeddöntőbe jutott a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésű világbajnokságon, így hétfőn nem kellett medencébe ugrania nyolcaddöntős mérkőzésen. Ellenfélmustrát viszont tarthattak Märcz Tamás tanítványai, Olaszország 17–6-ra győzte le Ausztráliát, így előbbi játszunk az elődöntőbe jutásért.

A szegedi Tiszavirág Sportuszodában a kanadai férfi pólócsapat visszalépése miatt egyetlen meccset rendeztek hétfőn. A 13–15. helyért Brazília és Németország csapott össze. Nem hoztak lőpárbajt az első percek, az első gólra nagyjából három minutumot kellett várni. Ezt Brazília jegyezte, majd rögtön jött rá két német válasz. Egy parádés, svédcsavarral lőtt dél-amerikai találattal zárult az első negyed. 

Nem a kapusokról szólt a forgatókönyv, annál inkább a kiváló blokkokról. A legtöbb lövés a védelemben végezte, ha pedig túljutott rajta, akkor a kapuban. Egyetlen egyszer mutatott egynél nagyobb különbséget az eredményjelző, a második negyed derekán 5–3-ra vezetett Brazília. 

A záró nyolc perc 8–7-es brazil előnyről kezdődött. Kapusteljesítmény továbbra sem mutatkozott egyik oldalon sem, de a német csapat tudott pluszerőket mozgósítani hátul. Két perccel az összecsapás vége előtt kialakult a végeredmény, 10–9 az európaiaknak. Brazília még hét a hat elleni támadással próbálkozott, de a kiszorított lövés után a labda a német kapus karjai között pihent meg. Szerdán 15.30-tól Kazahsztán és Németország mérkőzik meg a 13. helyért Szegeden. 
 

Az elődöntő a tét 

A negyeddöntőkkel, valamint a 9–12. helyért rendezett mérkőzésekkel folytatódik a női vízilabda-világbajnokság kedden. A magyar válogatott 21 órától (élő: M4 Sport) a Margitszigeten Ausztrália ellen ugrik medencébe, hogy kiharcolja az elődöntőbe jutást. A szegedi Tiszavirág Sportuszodában két alsóházi találkozót tartanak. 17 órától Argentína Új-Zélanddal, 18.30-tól Kanada Kazahsztánnal csap össze a 9–12. pozícióért. A 13. helyért a Dél-afrikai Köztársaság 15.30-tól Brazíliával játszik, 14 órától Kolumbia és Thaiföld a 15.-ért, szintén Szegeden. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!