Vezető hírek

2022.06.29. 11:01

Makón továbbra is téma a szülészet

Fotó: Szabó Imre

A szerdai makói képviselő-testületi ülés Kallai Árpád kórházi főigazgató tájékoztatójával kezdődött, aki a betegellátás járványveszély alatti számaiba adott betekintést. Elhangzott többek között, hogy két év alatt 1713 koronavírusos beteg fordult meg az intézményben, és közülük nagyjából 200 szorult intenzív ellátásra. 

Humán erőforrás hiánya miatt nem tudtuk újraindítani a pszichiátriát és a szülészet-nőgyógyászatot Makón; előbbi ellátást Szegeden, utóbbit Vásárhelyen biztosítjuk – mondta Kallai arról a témáról, ami a legnagyobb érdeklődést szokta kiváltani. 

Hadik György (Fidesz-KDNP) megköszönte az egészségügyi dolgozók helytállását, Mucsi Tamás (DK) pedig azt kérdezte, mikor lesz újra szülészet Makón. A főigazgató ez utóbbiakra reagálva azt mondta, a szülészeti szakma egy hálapénzre alapozott ellátás volt. Mióta ennek lehetősége megszűnt, már nem olyan népszerű, amihez hozzájárultak a műhibaperek is. 

Kallai Árpád kórházi főigazgató Fotó: Szabó Imre

Ahhoz, hogy visszaállítsuk Makón a szülészetet, legalább négy kolléga kellene; kettő ügyelni, kettő pedig a nappali feladatokat ellátni. Jelenleg nem tudok ennyit idehozni. Nem tudom, erre mikor kerülhet sor – mondta. 

Annyit ígért, mindent meg fog tenni a makói szülészet visszaállításáért. Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz-KDNP) ugyancsak köszönetet mondott a kórházi dolgozók áldozatos munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!