Szeged

2022.06.01. 18:59

Mestereket avatott a kamara szerdán

Mestereket avatott a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerdán Szegeden. Összesen 34-en vettek át mesterlevelet a gazdasági önkormányzat támogatott mesterképzéseinek elvégzése után. Mellettük átvették tanúsítványaikat a gyakorlati oktatói tanfolyamot teljesítők, és köszöntötték a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny dobogós fiataljait és felkészítőiket.

Kiss Anna

Autószerelő, hegesztő, villanyszerelő és kozmetikus szakmákban vettek át mesterleveleket. Fotó: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mestervizsga bizottsága és mestertársaim előtt fogadom, hogy munkámmal minőségi és etikai garanciát nyújtok megrendelőimnek – hangzott el szerdán Szegeden, a Kamarai Székházban, ahol 34-en vehettek át mesterlevelet, miután tavaly elvégezték a kamara mesterképzését, a pandémia miatt azonban csak most volt lehetőség az átadó megtartására.

Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a duális képzés fontosságát hangsúlyozva elmondta, a kamara kiemelten fontosnak tartja, hogy a magasan képzett oktatók és szakemberek vegyenek részt a duális képzésben megvalósuló gyakorlati oktatásban.

Mint mondta, ez lehet a záloga annak, hogy a jövőben olyan jól felkészült, piacképes tudással rendelkező fiatal munkavállalók kerüljenek a vállalkozásokhoz, akik meg tudnak felelni a gyorsan változó elvárásoknak. Hozzátette, céljuk az is, hogy a tanulók a cégeknél valós munkakörülmények között töltsék a gyakorlati idejüket, a gyakorlatot pedig mestervégzettségű oktató segítségével teljesítsék.

Szerdán autószerelő, hegesztő, villanyszerelő és kozmetikus szakmákban vettek át mesterleveleket a szakmunkás végzettséggel rendelkező munkavállalók. A mesterképzés számukra is előrelépési lehetőséget biztosít, emellett az szakmai és erkölcsi értékeket képvisel, minőségi és etikai garanciát ad a megrendelőnek, valamint hozzájárul a szakma utánpótlás-neveléséhez is.

Az ünnepségen emellett 43-an kamarai gyakorlati oktató tanúsítványt vehettek át, miután idén tavasszal részt vettek egy 50 órás elméleti és gyakorlati tréningen. A tanúsítvány által ők is foglalkoztathatnak most már tanulókat a gyakorlati szakképzésben. Továbbá az elvégzett tanfolyam fejlődési lehetőség számukra a tanulókkal való egyes szituációk kezelésében, minőségi tudást kapnak általa, valamint magasabb színvonalra emelhetik a gyakorlati oktatásukat.

Mellettük az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója versenyen kiválóan tejesítő, szakmát tanuló megyei fiatalokat, oktatóikat és duális képzőhelyeik képviselőit is köszöntötték. Felvidéki Ákos hűtő és légtechnikai szerelő, Szántó Nándor automatikai technikus, Nagy Gergő mechatronikai technikus és Dezső Botond vendéglátás-szervező tanulók első, Szöri Virág Alexandra kozmetikus technikus és Szántó Edvin kőműves diákok második, míg Czékus Gábor hegesztő tanuló harmadik helyezéséért kapott elismerést a kamarától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!