Kóstolókkal, gyerekprogramokkal nyílt meg a közösségi tér

2022.06.15. 20:10

Piacteret adtak át Forráskúton - galéria

Munkatársunktól

Új közösségi térrel, piaccal, kültéri kemencével és tekepályával gazdagodott Forráskút, amit szerdán adtak át. Fotó: Karnok Csaba

Egész napos rendezvényt szerveztek szerdán Forráskúton. Átadták a piacteret, a kültéri kemencét és a tekepályát a József Attila utca és a Piactér kereszteződésénél. Délelőtt az általános iskola diákjai vették először birtokba a helyet, ahol programok várták őket. Délután a hat órás ünnepélyes megnyitó előtt már komoly tömeg gyűlt össze, a legtöbben az új kemencében készült kenyérlángosra voltak kíváncsiak, ami nem csoda, mert a tejfölös-sajtot-baconös-lilahagymás étel illatozva kínálta magát.

Miután Fodor Imre polgármester nagy nehezen átterelte a közönséget a piac másik oldalára, Mihálffy Béla országgyűlési képviselő és Kopasz István plébános jelenlétében elkezdődtek a beszédek. A polgármester hangsúlyozta, ez még nem hivatalos megnyitó, ahogy a meghívóban is fogalmaztak, ez csak piacnyitogató, a működési rend kialakítása még várat magára. Ami biztos, hogy helyi és környékbeli termékeknek, kézműves portékáknak szeretnének helyet adni és a tervek szerint hétfőn, csütörtökön és szombaton lesz majd nyitva. 

Már csak szív és lélek kell hozzá, használni kell és be kell lakni a vásárlóknak és a vevőknek is – mondta a polgármester, aki külön köszöntötte a rendezvényen jelen lévő Ádám Martint, a magyar labdarúgó-válogatott tagját.

Mihálffy Béla beszédében azt mondta, olyan élményeket szerezhetnek itt, ami a mindennapok nehézségein tudja átsegíteni az embereket. Kopasz István plébános mielőtt Isten áldását kérte a piacra és a környezetre, azt mondta, az ehhez hasonló közösségi terek az emberi kapocslatok építését segítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!