Április végén döntött a képviselő-testület a feloszlatás mellett

2022.06.17. 07:00

Szombaton kezdődik Mártélyon a kampány

Mártély lakossága augusztus 7-én választ polgármestert és képviselő-testületet. A helyi választási iroda a lakosságszám alapján meghatározta, hogy a leendő jelölteknek hány ajánlást kell összegyűjteniük. Nem lesz túl sok gond az aláírások begyűjtésével, aki polgármesterjelölt szeretne lenni, 32, aki képviselőnek indulna, 11 aláírás a minimum.

Kovács Erika

A képviselő-testület április 27-én oszlatta fel magát. Archív fotó: Kovács Erika

Mint ismeretes, Mártély héttagú képviselő-testülete az április 27-i ülésen egyéni képviselői indítványra, 4:3 arányban döntött a feloszlatás mellett. Ezért kell augusztus 7-én időközi választást tartani a településen. A mártélyiak nem voltak elégedettek a település fejlődésével, nem történtek beruházások, a falunak pénze sincs. A településnek egy, még a korábbi testület által megnyert, de azóta meg nem valósított pályázat forrását kellett visszafizetnie. 

Karsai Éva, a Helyi Választási Iroda (HVI) vezetője közleményben tudatta, hogy Mártély lakosságszáma alapján a polgármesterjelölt-állításhoz legalább 32, az egyéni listás képviselőjelöltek állításához pedig minimum 11 érvényes ajánlást kell gyűjteniük az időközi választáson indulni szándékozóknak. 
Mártély lakossága a választást megelőző 67. napon, vagyis június 1-jén 1041 fő volt, ennek egy százaléka 11, három százaléka pedig (felkerekítve) 32. 

Az ajánlóíveket legkorábban a szavazást megelőző 50. napon, június 18-án, szombaton 8-tól 16 óráig adja ki a HVI Hódmezővásárhelyen, a polgármesteri hivatalban. Ezzel hivatalosan is megkezdődik Mártélyon a választási kampány. 

Az egyéni listás jelölteket vagy polgármesterjelölteket legkésőbb a szavazást megelőző 31. napon, július 4-én, hétfőn 16 óráig kell bejelenteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!