Vezető hírek

2022.06.08. 09:00

Tizenhárom évvel ezelőtti emberölés miatt emelt vádat a főügyészség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a csongrádi férfivel szemben, aki 2009. nyarán ölte meg ismerősét, majd a holttestet ismeretlen helyre rejtette.

delmagyar.hu

A vádirat szerint a vádlott évek óta ismerte a sértettet, korábban munkatársak is voltak. A két férfi 2009. július 2. napján egy nagyobb társaságban együtt italozott egy csongrádi szórakozóhelyen, ahol közöttük szóváltás, majd dulakodás alakult ki. 

A kocsmából való távozást követően a vádlott egy ismerősél bográcsozott, amikor az esti órákban meglátta az utcán sétáló sértettet és behívta az udvarra. Ezután röviddel a vádlott egy szekercével fejen vágta a sértettet, majd egy piszkavassal mellkason szúrta. A férfi ezt követően egy ismerősével a holttestet a Tisza árterébe vitték egy kézikocsival és ott elásták. A holttest azóta sem került elő.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével vádolja, a holttest eltüntetésében közreműködő társa bűnpártolásnak minősülő cselekménye a nyomozás megindításakor már elévült. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!