Vezető hírek

2022.06.28. 14:00

Új autót kaptak a mórahalmi polgárőrök

Pályázati pénzből vásárolt új szolgálati járművel gazdagodott a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség). Fotó: Török János

Még a napfény is elcsúszik a fényezésén, annyira új a mórahalmi polgárőrök au­­­tója. Ha pedig kinyitjuk az ajtót, az új autók kellemes illata fogad. 

A Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt 2022. évi „Városi Civil Alap” pályázat során a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) sikeresen pályázott, és vissza nem térítendő támogatásban részesült: egy darab új gépkocsi beszerzésére nyert támogatást. A projekt sikeresen megvalósult, a közelmúltban az egyesület elnöke átvette az új Dacia Duster gépkocsit. 

Jön a kánikula, van benne klíma – dicsérte az új járművet Sárközi László, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) elnöke, de persze nem ez a legfontosabb tulajdonság, ami a közrend, közbiztonság fenntartásához a legszükségesebb. Hanem például a hasmagassága, ami az elnök szerint kiváló, így nem akad el a dűlőutakon. 

Az új járműre nagy szüksége volt a polgárőröknek, mert a fokozódó migrációs nyomásban így hatékonyabban tudják felvenni a harcot az illegális határátlépőkkel. A mórahalmi polgárőrök mindennap, 24 órá­­ban látnak el szolgálatot, és nem ritkán napi 100-200 kilométert is megtesznek. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány az eddigi­nél fokozottabban bevonja a polgárőröket a határőrizeti feladatokba a Magyarország déli határán fokozódó migrációs nyomás kezelése érdekében. A kormány kérésére február óta megerősített szolgálattal segítik a polgárőrszervezetek a határőrizetet. Mórahalmon a mezőőrökkel közösen napi 24 órás ügyeletet látnak el. 

Az elmúlt évekhez képest megsokszorozódott a határsértők száma. Idén április végéig Csongrád-Csanád megyében több mint 34 ezer, Bács-Kiskun megyében 17 ezer határsértővel szemben léptek föl. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!