A tramtrain továbbra is próbaüzemben van, tehát ingyenesen használható

2022.06.16. 18:58

Újabb tramtrain érkezett Szentesre, mutatjuk fotókon

Munkatársunktól

Fotó: Lázár János facebook oldala

Megérkezett Szentesre a kilencedik tramtrainszerelvény is a spanyolországi Valenciából. A kilencedik jármű sínre helyezését Lázár János építési és beruházási miniszter, orszá­g­gyűlési képviselő jelentette be közösségi oldalán. A tramtrain továbbra is próbaüzemben van, tehát ingyenesen használható. 

A Technológiai és Ipari Mi­nisztérium beszámolója szerint a próbaüzem csak azután érhet véget, hogy a bővebb menetrendi kínálat biztosításának minden szükséges műszaki feltétele megteremtődött. A díjfizetés bevezetésének így minden ellenkező híreszteléssel szemben még nincs időpontja. A jelenlegi közlekedési rendben és a díjmentes közlekedési lehetőségben bekövetkező bármiféle változásról a szaktárca és a MÁV-Start előzetesen, időben tájékoztatja majd az utazóközönséget és az érdeklődőket. 

Forrás: Lázár János facebook oldala

Lázár János korábbi beszámolója szerint egyébként összesen tizenkét tramtrain jár majd a két megyei jogú város között, tehát hamarosan további három szerelvény érkezésére számíthatunk. Egy márciusi lakossági fórumon beszélt arról is, hogy a tramtrainvonal hossza jelenleg Hódmezővásárhelyen 3,5 kilométer, amit meg lehet duplázni, vagy akár 7, 8, 10 kilométerre lehet növelni. Hozzátette, naponta 1800-2000 ember használja a tramtraint, a szerelvények tele vannak, és nem csak azért, mert jelenleg ingyenes. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!