Vezető hírek

2022.06.27. 10:00

Ukrán embercsempész letartóztatását indítványozta a főügyészség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak az ukrán férfinak, aki 5 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a férfi azért érkezett Magyarországra egy személygépkocsival, hogy illegális határátlépőket csempésszen Ausztriába. Az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott utasításoknak megfelelően a gyanúsított 2022. június 24. napján éjjel, Ásotthalom külterületén felvett az általa vezetett autóba 5 török állampolgárt. Röviddel az elindulás után a rendőrök igazoltatták a férfit, előállították, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!