Szünet előtt utoljára üléseztek

2022.07.01. 19:16

Hamarosan kezdődik az útfelújítás Mindszenten

Útfelújításról, a Mindszenti Idősekért Alapítvány új helyiségéről, illetve a gyermek- és szociális étkeztetés térítési díjainak emelkedéséről is egyeztetett és döntött a mindszenti képviselő testület.

Fotó: Tábori Szilvia

Hat utca teljes szélességű felújítása kezdődik heteken belül Mindszenten. Mint azt Zsótér Károly Sándor polgármester lapunknak elmondta: aláírták a 108 millió forintos beruházás pályázati támogatásról szóló szerződést, és a héten már átadták a munkaterületet a nyertes kivitelezőnek. A munkálatok miatt teljes útzár nem várható. A futó pályázatok közül még a bölcsődei beruházást említette a városvezető: közbeszerzési eljáráson keresik a majdani kivitelezőt. 

A nyári közigazgatási szünet előtti utolsó rendes eheti testületi ülésen a tanyagondnok, Janó Kata számolt be munkájáról. Mindszent külterülete közel 5000 hektár, az ellátottak száma változó. Nagyjából 110 tanya áll még lábon, ám mindössze harminc-negyven lakott. Részben a térségbe költöző, vagy a településről kiköltöző, gazdálkodni vágyó családok hasznosítják, de élnek ott még idősek. Ellátásuk elengedhetetlen – hangsúlyozta a polgármester.

Eddigi szűkös helyről a Vörösmarty utca 3. szám alatti tágasabb helyiségbe költözik a Mindszenti Idősekért Alapítvány. A szervezet hosszú ideje kezeli a gyógyászatisegédeszköz-parkot mintaszerű gazdálkodással, de élelmiszer- és ruhaadományokat is gyűjtenek. 

A gyermek- illetve a szociális étkeztetés térítési díjainak módosításáról a polgármester elmondta: az emelkedő nyersanyagárak miatt az eddigi feltételekkel a beszállítók nem tudták vállalni az alapanyagok beszerzését.  A gyermekétkeztetésben az eddigi 107 forintos tízórai költsége 127-re emelkedett, az ebéd beszerzési ára 266 forintról 292-re módosult. Háromszori étkezés így 479 forint helyett 527 forintból jön ki. A diétás menü költsége hasonlóan emelkedett.

A képviselő-testület döntött a kitüntetésekről is, amelyeket augusztus 20-án adnak át. 

Fotó: Tábori Szilvia
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!