Családi programok, kiállítások és kóstolók a programon

2022.07.02. 15:56

Identitáserősítő babgulyás Forráskúton - Galéria

Munkatársunktól

Enni, inni, szórakozni, játszani, kézműveskedni is lehetett szombaton Forráskúton a Csongrád-Csanád megyei identitást erősítő rendezvénysorozaton. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Sokat erősödött szombaton Forráskúton az identitástudat, mert a faluba érkezett a Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése rendezvénysorozat. A Jerney János Művelődési Házhoz várták az érdeklődőket szombaton, ahol az esőtől tartva a programok egy részét beköltöztették a nagyterembe. Az eső végül elmaradt, de odabent legalább kellemes hűvös volt a légkondiknak köszönhetően. A 11 órás megnyitó után játékos családi vetélkedők várták az érdeklődőket. Fodor Imre, a település polgármestere elmondta, az én tudat, az identitás, a hovatartozás érzése fontos mindenki számára. – Kisgyermekkorban ezt a család biztosítja, később az óvoda, iskola, majd maga a falu és a megye. A megye azért fontos, hogy a falun túli világot és annak értékeit is megismerhessük. Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre az értékekre. Külön említésre méltó, hogy helyi termelők, művészek is bemutatkozhatnak – mondta a polgármester, aki kiemelte a marosvásárhelyi származású művészt, Pedro Gramát, aki egy forráskúti tanyán telepedett le és akinek a műveiből nyílt tárlat színesítette a programok sorát.

Programokból pedig volt bőven, minden korosztály megtalálta a neki tetsző elfoglaltságot, de persze nem mindenki számára szólt csak a szórakozásról ez a nap. Szűcs Zoltán, egy szentesi vendéglátóhely szakácsa például az ebédről gondoskodott, ami 80 liter babgulyás volt. Ínycsiklandóan gőzölgött a leves az üstben, ezért mielőtt megkóstoltam, megbeszéltük, hogyan és miből készült. – Szívvel-lélekkel kell főzni, ennyi a titka. Harmincöt éve főzök, már nem nagyon szoktam mellé nyúlni. 10 kiló sertéshús és öt kiló füstölt nyúlja gazdagítja a levest – tudtuk meg.

Az udvaron lehetett letelepedni enni és közben érkezett az édesség, a meggyes kocka. Kisalbert Roland, aki most fejezte be a harmadik osztályt, szintén kivette a részét a munkából: asztalt széket pakolt, hordta a süteményt. Ebéd után azért szórakozásra is maradt ideje, az íjászkodást próbálta ki a forráskúti fiú.

 

Címkék#Forráskút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!