Vezető hírek

2022.07.04. 09:15

Továbbjutott a lekváros papucs

A mórahalmi Varga Pékség ásotthalmi kézművesrészlege megmérettette magát, és négy termékkel döntőbe került az Országos Magyar Pékszövetség által meghirdetett versenyen.

A Varga Pékség új ásotthalmi üzemében kézműves technológiával készülnek a termékek, amelyek híre már országos szintig jutott. Archív fotó: Karnok Csaba

Az innovatív kategórián belül kilenc kenyeret választottak be a döntőbe, ebből kettő a mórahalmi pékség munkája. Ezek a Kriszti levendulás kenyere és a Batátás kenyér fantázianevet viselő különlegességek. A sétáló sütemény kategóriában hét termék került döntőbe, ebből kettő szintén a Varga Pékség büszkesége. A Tönkölyös szilvalekváros papucs és az Epres fonott névvel ellátott termékek jutottak tovább. 

 Örülünk és büszkék vagyunk 

– mondta érdeklődésünkre a pékség vezetője. Varga Ferenc hozzátette, az ásotthalmi részlegük olyan szakmai szintre jutott, hogy a három nevezett kenyerük és két péksüteményük közül kettő-kettő döntős lett. A végeredmény augusztus elején születik meg. 

A közel harmincéves múltra visszatekintő Varga Pékség 1995-ben nyitotta meg első pékségét Mórahalmon. Tavaly májusban kézműves technológiával készülő kenyerek, péksütemények és szendvicsek előállítására létesített új üzemet Ásotthalmon. Az Országos Magyar Pékszövetség által meghirdetett verseny döntőjébe került pékáruk is ebben az üzemben készültek. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!