Szegedi hírek

2022.07.01. 10:26

Meztelen képeket kért férfiaktól, majd megzsarolta őket

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a házaspárnak, akik pénzszerzés érdekében zsaroltak meg 40 sértettet.

delmagyar.hu

Forrás: Unsplash

A megalapozott gyanú szerint a nő tavaly tavasszal hamis profilok alatt regisztrált különböző internetes társkereső oldalakon, ahol sorra ismerkedett meg férfiakkal. 

A bizalmukba férkőzött, meztelen fotókat kért tőlük, majd miután azokat megkapta, a sértetteket megfenyegette azzal, hogy ha nem utalnak át neki pénzt, a kapott fotókat megosztja róluk a közösségi portáljaikon vagy elküldi családtagjaiknak. 

A megzsarolt sértettek a fenyegetések hatására több tízezer forintos, esetenként százezres nagyságrendű, egy esetben pedig 5 millió forintot is meghaladó összegeket küldtek a nő férjének bankszámlájára, aki egy sértettet telefonon is külön megfenyegetett, kényszerítésük sikere érdekében.

A gyanúsítottak összesen közel 9 millió forintot szereztek meg a sértettektől.

A minősített zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés valamint az eljárás meghiúsításának veszélyérére figyelemmel indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!