Különleges koncerttel köszöntötték Culát

2022.07.01. 20:47

Zenélve ünnepelt a 70 éves Kovács Gyula

Különleges koncerttel köszöntötték Kovács Gyulát, vagy ahogy mindenki ismeri, Culát. A korábbi kajak-kenu edző, testnevelő áprilisban töltötte be a hetvenedik életévét, ennek adózva pedig a Memphis zenekar tartott koncertet az IH Rendezvényközpontban.

Vajgely Pál

Különleges koncerttel köszöntötték Kovács Gyulát, a Memphis zenekar adott koncertet. Fotó: Karnok Csaba

Az estet Pleskonics András nyitotta meg. Az edzői diplomával rendelkező Kovács Gyula áprilisban töltötte be a hetvenedik életévét, mint kitért rá, a zenekar szervezte neki ezt a koncertet.

Gyerkőcként nem tudtam kimondani a Gyulát, így ragadt rám a Cula. Rövid időn belül minden közösségen belül így szólítanak. A zene tovább tartott, mint a hivatásom gyakorlása, 13 éves korom óta járom a színpadokat. A kajakozás a mai napig tart, 1965-től a mai napig járok ki a vízre. Azt szoktam mondani, hatvantól hetvenig a nyugdíjba vonulás időszaka van, hetventől pedig a mennybevonulásé. Nem is próbálnám meg felsorolni, mennyi barátot szereztem a sportkarrier alatt, a tanári világ pedig egy egészen különleges – összegzett Kovács Gyula, aki 1976-tól 2014 októberéig tanított.

A Memphis zenekar történetéről elhangzott, a Radnóti zenekara volt kezdetben, az első budapesti fellépésük alkalmával a korabeli cigarettáról kapták meg a nevüket, és bár az 1970-es érettségi szétszórta a csapatot, de 1980 óta a jelenlegi felállásban dolgoznak. Kovács Gyula kitért rá, a legdrámaibb pillanat számára az öccse halála volt, testvére egyben a Memphis dobosa is volt. Két év szünet után emlékkoncerttel tértek vissza, azóta pedig rendületlenül zenélnek – a gitárok mögött például Petrovics Kálmánnal, az MVM Szegedi VE klubigazgatójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!