Vezető hírek

2019.10.04. 08:19

400 intézkedés hajléktalanok miatt

Szegeden a rendőrök csak szeptemberben 402-szer igazoltattak hajléktalanokat – közölte a Délmagyarországgal a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Suki Zoltán

Az alkoholfogyasztás és az utcára piszkítás a legnagyobb gond. ILLUSZTRÁCIÓ: FRANK YVETTE

Ezen belül 65 esetben figyelmeztettek, és 25-ször szabtak ki helyszíni bírságot közterületi alkoholfogyasztás és köztisztasági szabálysértés miatt. A járőrök 14 biztonsági intézkedést hajtottak végre, ami azt jelenti, hogy az utcán élőhöz mentőt hívtak, és kórházba vitték. Ezen kívül 4 feljelentést tettek koldulás miatt. Azt is írták, hogy a szegedi rendőrök folyamatosan jelen vannak a közterületen, munkájukban a város közterület-felügyelői is segítik őket.

Az alkoholfogyasztás és az utcára piszkítás a legnagyobb gond. ILLUSZTRÁCIÓ: FRANK YVETTE

Még nyáron egy olvasónktól kap­­tunk két, mobiltelefonnal ké­­­szült fotót, amin az látható, hogy egy férfi letolt nadrággal, guggolva végzi nagydolgát fé­­nyes nappal a Honvéd téren. A képek kora délután készültek, a játszótéren éppen gyerekek játszottak, mászókáztak, szaladgáltak.

Olvasónk később elmondta, hogy a férfi, aki a környéken jól ismert hajléktalan, szemmel láthatóan részeg volt, összevissza dülöngélt, miközben próbált könnyíteni magán. Amikor kimentünk megnézni, hogy milyen állapotok uralkodnak a téren, nem kellett sokat gyalogolnunk, hogy egy éppen az egyik padról leeső hajléktalanba fussunk. Próbáltuk tőle megkérdezni, hogy mióta él az utcán, és mi okozta a bajt, hogy oda került, de sajnos nem lehetett vele beszélni, ő sem volt józan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!