Tizenötmillió búzaszem – egy nemzet

2019.10.07. 19:22

23 ezer kiló búza gyűlt össze a megyében – a nemzeti összefogást jelképezi a magyarok kenyere

Idén is meghirdette jótékonysági programját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amivel a magyarországi és határon túli rászorulókat is segítik.

Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Tizenötmillió búzaszem – egy nemzet. Idén is meghirdette jótékonysági programját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amivel a magyarországi és határon túli rászorulókat is segítik. A gazdák által összegyűjtött búza egy részét lisztként, másik részét pedig kenyérként juttatják el azokhoz, akiknek leginkább szüksége van rá.

Fotó: Majzik Attila

Mint a kamara Csongrád megyei elnökétől, Szél Istvántól megtudtuk, a kilencedszer meghirdetett országos program a megyében még a tavalyi sikerét is felülmúlta, akkor több mint 250 gazdálkodó adott be búzát a jó cél érdekében, idén pedig csaknem kétszer annyian adományoztak a megyében. Összesen 23 ezer kilogramm búza gyűlt össze, ebből 9500 kiló lisztet őröltek a kunszentmártoni malomban. Az agrárkamara országos központja ebből 2100 kilónyit a határon túli rászoruló gyerekek ellátására használ fel, a maradék 7400 kilogramm lisztet pedig Csongrád megyei jótékonysági szervezetek között osztanak szét.

Fotó: Majzik Attila

– Szeretnénk megköszönni a magyar gazdáknak ezt az összefogást, ismét bebizonyították, hogy egy tettre kész, erős, áldozatkész közösséget alkotnak, akik mindig jó szívvel segítenek a rászorulókon – mondta el Gémes László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei alelnöke.

– Több átadóponton is ott voltam, amikor a gazdák hozták a búzát, és látszott, hogy tiszta szívvel segítenek, úgy adták át ezeket a búzaszemeket, mintha a saját családjuknak, saját gyerekeiknek hozták volna – tette hozzá Gémes László.

Megköszönték a magyar gazdák segítőkészségét. Fotó: Majzik Attila

Szentesen 1,4 tonna lisztet osztanak szét, ebben a Mozdulj Velünk Szentesért Egyesület, a Felsőpárti Református Egyházközség, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt helyi csoportjai segédkeznek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!