Vezető hírek

2019.11.06. 21:00

A Szeged-Csanád GA az első vereségét szenvedte el az új stadionban

A labdarúgó NB II 16. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Vasas együttesét fogadta a Szent Gellért Fórumban. A nagy múltú párharcban a vendégek a félidőben vezettek, majd növelték az előnyüket, és nyertek.

Tömött sorok az Izabella-hídon át. Ultratalálkozó, majd közös séta és éneklés – mindez már egy órával a meccs kezdése előtt. A szegedi szurkolók futballéhsége továbbra sem csillapodik, a Vasas érkezése pedig csak fokozta ezt az érzést.

Germán Tamás, a hazai csapatkapitány fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen 200. mérkőzése volt ez szegedi színekben, a Vasasban pedig kezdőként kapott lehetőséget az előző meccset sárga lapos eltiltás miatt kihagyó, szegedi származású Szivacski Donát.

Az első tíz percben nem volt sok kapura veszélyes esemény, inkább mezőnyben zajlott a csata a minél jobb pozíciókért. Aztán egyre inkább kidomborodott, hogy a vendégek nagyon alaposan felkészültek a Szegedből. Nem volt annyi elfutás a szélen, mint azt a korábbi hazai meccseken megszokhattuk – erre szolgált például az öt védős rendszer is.

 

Germáné volt az első lövés a 15. percben, ám a labda messze fölészállt. A 19. percben Jovanovic a 16-os vonaláról lőhetett, ám az erős löket mellbe találta az ötösön a védőt. Jött a hidegzuhany: jobb oldali beadás után Szedlár érkezett a röviden, 0-1. Ezután akadtak szegedi helyzetecskék, ám a végső megoldások rendre rosszul sikerültek. A félidő meleg helyzettel ért véget, amikor Szedlár a kapu előtt keresztbe fejelt labdájáról Birtalan éppen csak lemaradt.

Gajdos helyére Andorka érkezett, de a két támadós felállás nem változott a szünet után sem. Germán lőtt megint fölé, de közben a támaszkodó lába kicsúszott. Aztán megint egy kontra, amelynek a végén Birtalan egyedül ment kapura, és jobbal a hálóba lőtt, 0-2.

A Vasas ezen a mérkőzésen nagyon rendben volt, főleg a sokat bírált védekezése, a szegedi támadójáték viszont akadozott. Ennek ellentmondhatott volna Varga Sz., ám közelről lábon lőtte Bősz kapust... Egy eladott labda a saját 16-os előtt, Birtalan pedig kíméletlen volt, 0-3.

A meccs eldőlt, innentől csak a szépítés volt a tét. Mohl közel járt hozzá, ám 16 méterről jobbal éppen a léc fölé tüzelt. Andorka húzódás miatt nem tudta folytatni, így a hajrában negyedórán keresztül tíz emberrel maradt a Szeged-Csanád GA. Aztán egy büntetőből Germánnak összejött a szépítés a legvégén.

Ezzel a hazai alakulat először veszített az új stadionjában – ez volt az ötödik mérkőzése -, és vasárnap Nyíregyházán lép majd pályára.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas 1–3 (0-1)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 5100 néző.

Vezette: Berke Balázs (Albert István, Csatári Tibor).

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Kárász, Moga, Deák I., Mohl – Jovanovic (Pongrácz, 61.), Oláh G. – Germán, Varga Sz. (Bitó, 66.) – Gajdos (Andorka, a szünetben), Kóródi. Edző: Joao Janeiro.

Vasas: Bősz – Szivacski, Tóth B., Hajdú – Terbe, Kovács (Köböl, a szünetben), Szatmári, Hinora, Lakatos – Szedlár, Balajti (Birtalan, 40.). Edző: Szanyó Károly.

Gólszerzők: Germán (90., 11-esből), ill. Szedlár (24.), Birtalan (55., 62.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!