Több százan emlékeztek Földi Ottóra

2019.10.26. 18:36

Örökre elrepült a hős szegedi pilóta

Több százan búcsúztak szombaton a Szegedi Repülőtéren Földi Ottótól, a Németországban lezuhant pilótától. A 31 éves férfi szeptemberben ejtőernyősöket ugratott Berlintől mintegy 70 kilométerre, amikor a Gransee-i repülőtér közelében a gépe a földnek csapódott.

Jeszenszky Zoltán

Búcsút vettek Földi Ottótól a szegedi repülőtéren. Fotó: Kuklis István

- Földi Ottót mindenki egy közvetlen, mosolygós, segítőkész fiatalembernek ismerte. Imádta a családját és nagyon sok barát vette körül. Élvezte az életet és élni annak minden pillanatát – ezekkel a szavakkal emlékezett Nemes Roland, a Szegedi Nemzeti Színház művésze a szeptemberben lezuhant pilótára. Ottó egész életében a szerelmének, a repülésnek élt. Amikor a karrierje éppen lendületesen megindult felfelé, akkor érte a szörnyű tragédia – folytatta Nemes Roland.

Édesanyja volt az első utasa

Földi Ottó 5 éves koráig rettegett a repülőgépektől és azok hangjától, majd a család legnagyobb meglepetésére már gyerekként vadászpilóta akart lenni. Először 2008-ban repült önállóan: Szegedről Kiskunfélegyházára, első utasa édesanyja volt.

Valami történt a géppel

A tragédia napján Földi Ottó ejtőernyősöket vitt fel a magasba, akik gond nélkül kiugrottak. A Cessna Supervan 900 típusú géppel azonban valami történt: a földnek csapódott és száz métert csúszott, végül egy fának ütközött.

Egy szál fehér virággal érkeztek

A pilóta búcsúztatásán a gyászoló szülők és nagymama mellett, barátok, rokonok, volt osztálytársak, a repülős és kamionos társadalom tagjai vettek részt a Szegedi Repülőtéren. Az emberek egy-egy szál fehér virággal érkeztek, amit a repülőbalesetben elhunyt pilóták emlékművénél helyeztek el.

Utolsó útjára vitték

– Mindent megrepültél, amit csak lehetett, még az oktatói képesítést is megszerezted. Bárhol is voltál, amikor hazajöttél, mindig bejöttél a repülőtérre egy üdítőre, egy kávéra és mindig mosolyogtál – mondta a megemlékezésen a pilóta volt oktatója. Németh Zoltán arra emlékeztetett, hogy Földi Ottó egy nagy utasszállító gép pilótája szeretett volna lenni, de ez az álma már nem valósult meg.

A megemlékezés végén a gyászoló szülők a férfi hamvaival egy repülőgépre szálltak és egy tiszteletkört tettek a Szegedi Repülőtér fölött.

Korábban írtuk:

Gyászolókkal telt meg szombaton, a kora esti órákban a szegedi repülőtér. A családtagok, rokon mellett, volt osztálytársak, valamint a repülős és kamionos társadalom tagjai búcsúztak Földi Ottótól, a szeptemberben Németországban lezuhant szegedi pilótától.

A gyászolók egy-egy szál fehér virággal rótták le a kegyeletüket. A megemlékezés végén Földi Ottó szülei fiuk hamvaival egy kisrepülőre szálltak és tiszteletkört tettek a légikikötő felett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!