Önkormányzati választás 2019

2019.10.04. 15:02

A Szent István tér környékén tenne rendet

Bokáig érő víz, mindenhol hajléktalanok, életveszélyes ingatlan – jelentős problémákat orvosolna Szegedinszki Krisztián.

K. A. R.

A szegedi Szent István tér problémáiról beszélt Szegedinszki Krisztián. Fotó: Kuklis István

Ha jön egy nagyobb eső, bokáig ér a víz a Szent István téren, de ugyanígy a Lechner téren is – panaszolják a környéken élők. Ahogyan a megyeszékhely több pontján, úgy a terek környező utcáiban is falevelek tömíthetik el az elvezetőket, hiába kérték az ott lakók a takarítást a városi cégektől, nem történt előrelépés. Szegedinszki Krisztián, a 10. számú választókerület képviselőjelöltje (Fidesz–KDNP) azt mondja, a rossz vízelvezetés miatt a pincékbe beszivárog a csapadék, emiatt salétromosak és penészesek lesznek a falak.

Elmondása szerint a Szent István téren más gondok is vannak, hajléktalanok foglalják el a padokat, akik a piactér asztalaira is felfekszenek, így az árusok már nem pakolnak ki oda. – Hiába újították meg a piacteret, nem lehet használni. Nemesi Pál független polgármesterjelölt terve, miszerint szabályozni kellene az életvitelszerűen közterületen élők jogait, itt fokozottan érvényes – tette hozzá.

Az éppen arra sétáló Révész Ferenc Andrásné szerint senki sem ül le szívesen a téren, hiszen minden padon ott ülnek vagy fekszenek a hajléktalanok, akik gyakran a járókelőket is leszólítják. – Szemetes a város. Az éttermek, kávézók előtt nincs megfelelően takarítva, jó megoldás lenne, ha hétvégén az ő felelősségük lenne az eltakarítás. Ráadásul ezen a környéken több szórakozóhely is van, és amikor kijönnek dohányozni az utcára a fiatalok, akkor folyton hangoskodnak éjjelente. Nem tudunk piheni, ezért lenne jó, ha a zajrendelet betartását ellenőriznék – részletezte.

Szegedinszki Krisztián szerint egyébként a társasházakra, lakóközösségekre is több figyelmet kellene fordítani, külön keret kellene, amire pályázhatnának az épület felújítása céljából. – A Szent István tér 12–13. szám alatt egy magántulajdonban lévő ingatlan áll több lakással, azonban életveszélyes állapotban van, többször volt már rá példa, hogy kiestek az üvegfalak, szerencsére baleset még nem volt. A járda hetek óta le van zárva, nem lehet közlekedni. Valószínű forrás hiányában nincs fejlesztés, az önkormányzat pedig nem segít – mondta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!