Felújítás

2019.09.18. 18:02

A tanév kezdetén indult a felújítás

A Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor Tagintézményének fejlesztésével már 2017-ben, míg a Vörösmarty-iskola energetikai korszerűsítésével 2018 végére kellett volna elkészülni. Az előbbiben elindult a munka, utóbbiban továbbra sem.

Kiss Anna

Fotó: Török János

Fotó: Frank Yvette [email protected]

2017. december 30. – eddig kellett volna elkészülnie a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor Tagintézményének felújításával, azonban eddig az időpontig még a munka sem kezdődött el. Hivatalosan idén szeptember 10-én indították útjára a beruházást. A csaknem kétéves csúszás a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. korábbi beszámolója szerint a közbeszerzési eljárás eredménytelenségéből adódott, így szinte a tanévvel egyszerre indult meg a fejlesztés. Az intézményvezetőtől megtudtuk, a főépület teljes egészében munkaterület lett.

– A felső tagozatos gyerekeket most a tápéi Heller Ödön Művelődési Házban oktatjuk. Az órák megtartásához minden feltétel adott, az órarendünk szerinti valamennyi tanórát meg tudjuk tartani. Az alsós tanulók az iskola új épületrészében maradtak, a tanítás zavartalanul folyik. Évek óta vártunk a felújításra, nagyon boldogok vagyunk, hogy elkezdődött. A szülők is örömmel fogadták a felújítás hírét, és mindenben számíthatunk rájuk. Körülbelül öt hétig tartanak a nagy zajjal járó munkák, utána a felsős tanulók visszaköltözhetnek saját tantermeikbe, ezt követően a munkálatok elvégzése teremcserékkel is megoldható lesz. A tervek szerint december végéig befejeződik a felújítás – tájékoztatta lapunkat Winkler Andrea, a Bálint Sándor Tagintézmény igazgatója.

Mintegy 310 millió forintos uniós forrásból megújul az épület homlokzati hőszigetelése, kicserélik az ablakokat, szellőztetőrendszert építenek ki, új burkolatot kapnak a folyosók és a lépcsőház, lesz tisztasági festés, napelemeket telepítenek, mozgáskorlátozott-bejárót és -mosdót építenek, illetve új kazánokat kap az iskola. A forrást az önkormányzat 20 millió forinttal egészítette ki, így összesen 330 millióból renoválnak.

Szintén közel 310 milliót nyert az önkormányzat a Vörösmarty Mihály Általános Iskola energetikai korszerűsítésére, amelynek már tavaly év végéig el kellett volna készülnie, most idén október végére tolták ki a megvalósítás végét jelző dátumot, itt is a közbeszerzési eljárás okozta a csúszást, nyertes ajánlattevőt továbbra sem hirdettek.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!