Nincs parkoló az óvoda előtt

2019.09.20. 12:03

A tiltó tábla sem megoldás a Boros József utcában, figyelmen kívül hagyják az autósok

Minden áldott nap megküzd a parkolóhelyekért Pádár Anita, aki a Boros József utcai óvodába hordja gyermekeit. Szerinte sokan hagyják itt autójukat, mert ez már nem parkolóövezet, ám a szülők igényeit senki nem veszi figyelembe.

H. E.

Pádár Anita és Korponyai Ernő értetlenül áll a tiltó tábla előtt, szerintük más megoldás kellene. Fotó: Frank Yvette

– A héten volt szülői értekezlet, amelyről elkéstem, mert 20 percig bolyongtam, mire parkolóhelyet találtam. Kénytelen voltam elmenni a közeli bevásárlóközpont földszinti parkolójáig, ám ott sem volt hely, végül egy kapu előtt álltam meg, amely valószínűleg nem kocsibejáró, mégis ki van írva, hogy garázsbejárat – magyarázta parkolási küzdelmét Pádár Anita. Az édesanya azért kereste meg lapunkat, mert ikerfiai a Boros József utcai óvodába járnak, és három éve mindennap szembesül azzal, hogy nem lehet parkolni az utcában. Úgy vélekedett, boldog-boldogtalan megáll itt, ez már nem parkolóövezet, a belvárosban dolgozók itt hagyják az autójukat, délutánonként pedig szerb rendszámú autók állnak itt.

Pádár Anita és Korponyai Ernő értetlenül áll a tiltó tábla előtt, szerintük más megoldás kellene. Fotó: Frank Yvette

 

Reggel 8 órakor találkoztunk az óvoda előtt, amely Szeged egyik legforgalmasabb része, a belváros és a kertváros határvonalán helyezkedik el, a város minden pontjáról jól megközelíthető, éppen ezért elég népszerű a 70 férőhelyes intézmény. Ám az utca teli van társasházakkal, számtalan garázsbejáróval. Ráadásul az intézmény az utca közepén helyezkedik el, igazából nem is látszódik, hogy óvoda.

– Nekem már nagycsoportosak a gyermekeim, a szülői munkaközösség tagjaként is próbálok megoldást keresni arra, hogy legalább valami táblát helyezzenek ki, és csak az itt dolgozók, illetve szülők állhassanak meg bizonyos szakaszon – mondta Anita. Tiltó tábla ugyan van a bejárat közelében, amely azt jelzi: 7 óra 30 és 11 óra között tilos várakozni. Nagy valószínűséggel azért, hogy az ebédszállító autó meg tudjon állni. Ám a táblának nincs elriasztó hatása, több jármű is parkolt ott, olyanok, amelyekkel nem az óvodába hozták a gyerekeket. Az édesanya kérésével megkereste Korponyai Ernő önkormányzatiképviselő-jelöltet, aki elmondta, első lépésben a közlekedési táblát kellene megvizsgálni.

– Másrészt az a tervünk, hogy iskolák és óvodák előtt pihenőöblöket alakítsunk ki, ahonnan biztonságosan be tudják vinni a gyerekeket az intézménybe – vélekedett. Fél 11-kor is az óvoda környékén jártunk, pont akkor, amikor az ételt szállító autó – hiába a tiltó tábla – nem tudott szabályosan parkolni, így az úttest közepén állt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!