Ritka betegségével Amerikában kezelték

2019.09.30. 07:58

Egy igazi harcos távozott

- Az utolsó percig emberfeletti küzdelem volt, az utolsó leheletedig bivalyerős maradtál – így búcsúzott szerelme közösség oldalán Tóth Róberttől: a ritka betegséggel küzdő kajakos vasárnap halt meg Amerikában. Egy igazi harcos távozott.

Hosszú ideig küzdött ritka rákos betegségével a csongrádi kajakos, Tóth Róbert. Fél éve kezelték Amerikában az egy­­kori ifjúsági Európa-bajnok csongrádi kajakost, aki egy ritka daganatos be­tegséggel küzdött, Magyarországon nem tudták meggyógyítani. A szeme mögötti tumor nem re­­agált a kezelésekre, ráadásul áttéteket is képzett. Február óta Houstonban egy kísérleti programban vett részt, ahol hetente kapott infúziós kezelést. Pár hete írtuk meg, hogy állapota stagnál, de az elmúlt időszakban sokat erősödött, és angol tanfolyamra is beiratkozott.

- A folyamatos kontroll alatt töltött hónapok után, minden különösebb előjel nélkül, egy felfoghatatlan és őrült végső háború kezdődött. Mégsem tudom azt mondani, hogy a rák győzött le téged – írta szívbemarkoló búcsúzásában párja, Reményi Diána, aki közösségi oldalán osztotta meg a tragikus hírt.

Ahogy ő is írta, nem a rák győzött le, Harcos! Nyugodj békében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!