Vádemelés a hódmezővásárhelyi kettős gyilkosság ügyében

2019.10.08. 09:25

Élettársával együtt végezte ki saját szüleit, majd rájuk gyújtotta a házat

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik tavaly májusban brutálisan megölték a nő idős szüleit, majd tettüket azzal akarták elfedni, hogy felgyújtották a házat.

A vádirat szerint a nő évek óta gondozta a 78 éves édesanyját és 86 éves édesapját, akik betegségeiknél fogva részben ágyhoz kötötten éltek, részben pedig nehezen mozogtak és állandó ápolást igényeltek. A nő a tavalyi év elejétől fogva egyre nehezebben viselte a gondozással járó terheket és a korábbi alkoholfogyasztása is rendszeressé vált, főleg azt követően, hogy élettársa jogerős szabadságvesztés büntetéséből szabadulva a szülőkkel közösen lakott ingatlan melléképületébe költözött. A nő többször is panaszkodott élettársának, szülei gondozását csicskáztatásnak nevezte, amin a férfi felidegesítette magát és megállapodtak abban, hogy a szülőket megölik. Tavaly május 24-én egész nap mindketten nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd este 9 óra körül a nő egy ürüggyel kicsalta édesapját a konyhába, ahol a nehezen járó sértettet a férfi egy kisbaltával hátulról leütötte, majd a földre kerülve még legalább tizenháromszor fejen ütötte. miközben a nő édesapja nyakát szorította le hogy ne tudjon védekezni. Az idős férfi a bántalmazás következtében néhány percen belül az életét vesztette.

A konyhából kiszűrődő hangokat hallva a nő ágyhoz kötött édesanyja kiabálni kezdett, amire a férfi a szobába lépve őt legalább hét alkalommal nagy erővel a baltával fejen ütötte. A szülők halála után a vádlottak 80 ezer forint készpénzt vettek magukhoz, majd elhatározták, hogy a házat felrobbantják. Ennek érdekében kinyitották a konyhában levő gázpalackot, meggyújtották, azonban a robbanáshoz szükséges mennyiségű gáz már nem volt a palackban, csak kisebb tűz keletkezett. Ezután a vádlottak a ruhájukat elégették és a városba indultak szórakozni, majd miután másnap hajnalban a házba visszaértek, észlelték, hogy az nem égett le. Ekkor a bűncselekmény nyomainak eltüntetése érdekében ágyneműket, konyharuhákat dobáltak a nő apjának holttestére, majd azt meggyújtották.

Röviddel ezután, már a reggeli órákban a szomszédok az ingatlanból gomolygó füstöt észlelve értesítették a tűzoltókat, akik a tűz eloltását követően a lakásban levő holttesteket megtalálták, a rendőrséget értesítették.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottakat több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel, védekezésre, valamint a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, továbbá kifosztás bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!