Fűtésszezon

2019.10.03. 11:34

Elindult a távfűtés Szegeden – 15-20 óra kell, mire érezhetően meleg lesz

A SZETÁV közleményben jelezte a honlapján: elindították a távfűtést. Nem lesz azonnal meleg.

A SZETÁV közleményben jelezte a honlapján: 2019. október 3-án a kora reggeli órákban elindították a fűtés szolgáltatást.

„Körülbelül 15-20 óra szükséges ahhoz, míg a helyiségekben érezhetően megemelkedik majd a hőmérséklet. A lakosok részéről – a szabályzószelepek megnyitásán kívül – semmilyen különleges beavatkozást nem igényel a fűtési szezon kezdete, azonban mivel ez egy speciális időszak, így előfordulhatnak hibák. Az esetleges problémákat egy pontos cím, telefonszám megadásával a SZETÁV Kft. részére kell jelezni a következő elérhetőségek egyikén: Telefon: 0662/548-854, E-mail: [email protected]

Szeptember 27-ei cikkünkben megírtuk: indulhat a fűtésszezon, amint lehűl a levegő, a SZETÁV felkészült – és a lakók hibája is lehet, ha nem melegszenek a radiátorok. Kóbor Balázs, a SZETÁV Kft. ügyvezető igazgatója akkor elmondta: sokszor tapasztalják, hogy nyáron a lakók az épület belső rendszerének javítása, karbantartása, vagy a radiátor, radiátorszelep cseréje miatt leengedik a vizet a fűtési rendszerből, és nem szólnak erről. Az is rendszeresen előfordul, hogy a munkák elvégzése után a belső fűtési rendszert nem, vagy nem megfelelően töltik fel. Ekkor hiába indítják be városi szinten a távfűtést, a házban nem lesz meleg. Tavaly a szezon indulásakor 40 ilyen társasház volt Szegeden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!