Önkormányzati választás 2019

2019.10.01. 12:07

Fidesz: Migránsokkal árasztaná el Szegedet Botka László és a Momentum

Tisztázná a szegedi Fidesz, hogy Botka László és szivárványkoalíciója, illetve a Momentum Mozgalom helyi tagjai továbbra is illegális bevándorlókat telepítenének-e Szegedre. Erről Német Ferenc képviselőjelölt beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

Suki Zoltán

Nyilatkozzon Botka László, hogy valóban a kerítés lebontása és a migránsok betelepítése mellett foglal állást. Fotó: Karnok Csaba

Botka László szivárványos koalíciója most is a Magyarországot védő kerítést akarja lebontani, tovább akadályozva Szeged fejlődését – jelentette ki Német Ferenc, a Fidesz–KDNP egyéni önkormányzati képviselőjelöltje sajtótájékoztatón kedden.

Emlékeztetett, hogy a napokban Fekete-Győr András a Momentum Mozgalom elnöke egy Karácsony Gergely főpolgármester-jelölttel tartott közös sajtótájékoztatón Budapesten azt mondta, hogy ha Magyarország nem fogad be illegális bevándorlókat, akkor fizessen a befogadó országoknak.

Nyilatkozzon Botka László, hogy valóban a kerítés lebontása és a migránsok betelepítése mellett foglal állást. Fotó: Karnok Csaba

Német Ferenc szerint a Momentum képviselői Brüsszelben is, Magyarországon is a bevándorláspárti álláspontot képviselik.

– Mindezek fényében felszólítjuk Mihálik Edvint és Nagy Sándort, a szegedi Momentum tagjait, hogy tisztázzák: egyetértenek-e pártjuk vezetőjével. Egyúttal felszólítjuk Botka Lászlót is, hogy nyilatkozzon, valóban a kerítés lebontása és a migránsok betelepítése mellett foglal állást, ahogy ezt korábban nyilatkozta – jelentette ki Német Ferenc, aki hozzátette, hogy felháborító, hogy Botka László feltehetően a migránsok betelepítésén mesterkedik, miközben a Kárász utcai hajléktalanhelyzetet sem tudja kezelni.

Botka László, Szeged jelenlegi polgármestere 2017 májusában a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy azon lesz, hogy „a kerítés minél gyorsabban lebontható” legyen. Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke azt nyilatkozta, hogy „Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni.”

– Nem értjük, miért akarnak kimaradni a fejlődésből, miért akarnak migránsvárossá válni – ezt már Orbán Viktor miniszterelnök mondta a hétvégén, miután a Fidesz 28. kongresszusán ismét pártelnökké választották. A kormányfő azt mondta, illúzióink ne legyenek: amikor a betelepítési kvótát ismét megvétózzuk, akkor majd ők a nagyvárosokkal akarnak megállapodni.

Hozzátette: ha Szeged baloldali kézen marad, az első számú betelepítési célpont lesz. – Ha a szegediek tényleg ezt akarják, egyszerűbb lenne Frans Timmermanst felkérni polgármesternek – fogalmazott Orbán Viktor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!