Beismerték bűnösségüket

2019.10.24. 15:21

Jogerősen elítéltek három vádlottat a Czeglédy-ügyben

Jogerősen elítélt a Szegedi Törvényszék csütörtökön a Czeglédy Csabához köthető Human Operator Zrt. ügyében három olyan vádlottat, aki beismerte bűnösségét és a büntetésről az ügyészséggel egyezséget kötött.

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

Az MTI tudósításából kiderül, hogy a Zrt. egyik alvállalkozóját irányító férfit a bíróság bűnsegédként, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás miatt ítélte el. Az ítélet szerint több mint 6 milliárd forint adó és járulék befizetésének elkerüléséhez nyújtott segítséget. A férfi három év börtönbüntetést és 400 ezer forint pénzbüntetést kapott.

A bíróság a másik két, iskolaszövetkezetet irányító vádlottat bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős, illetve különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettében és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében mondta ki bűnösnek.

A makói férfiak egyaránt két év hat hónap börtönbüntetést kaptak. Egyiküknek egy másik bűncselekmények miatt kiszabott másfél éves börtönbüntetést is le kell töltenie. A vádlottak tevékenységükkel 900, illetve 700 millió forint adó és járulék befizetésének elkerülésében nyújtottak segítséget.

Az ügyben bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint ha­­mis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emeltek vádat összesen 21 ember ellen, mert az ügyészség szerint több mint 6 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!