Sokkal jobb állapotban lehetne Szeged a publicisták szerint

2019.10.08. 21:52

Keménymag: Botka László párttitkári virtussal beszél emberekkel

Botka László elfáradt, Szeged sokkal előrébb tarthatna, ha nem ő lenne a város polgármestere, hangzott el a SzegedMa Klub kedd esti rendezvényén, ahol most a Hír TV Keménymag című műsorának az állandó szereplői voltak a vendégek.

Suki Zoltán

Sokkal jobb állapotban lehetne Szeged a publicisták szerint. FOTÓ:KARNOK CSABA

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

- Mintha Botka László fáradna, már nagyon rég óta van itt, és van egy nagyon rossz attitűdje is. Budapestről úgy látszik, hogy ő egy régifajta párttitkár virtussal beszél emberekkel – monda a SzegedMa Klub kedd esti rendezvényén a Kapca kávézóban Velkovics Vilmos, a Hír TV Keménymag című műsorának moderátora. Velkovics Vilmos hozta magával a műsor három állandó szereplőjét, Dezse Balázst, Apáti Bencét és Jeszenszky Zsoltot is.

Sokkal jobb állapotban lehetne Szeged a publicisták szerint. FOTÓ:KARNOK CSABA

 

A talkshow-ban szintre azonnal szóba került az a hangfelvétel, amit a napokban a Délmagyarország is közölt, és az hallható rajta, hogy brutálisan megverte egyik női munkatársát Szilágyi István, a városi rendezvények, például Polgármester Konyhája, Borfesztivál, Bortér, Gyereknapi Piknik közpénzből finanszírozott, rendkívül sok éve és sokat foglalkoztatott rendezvényszervezője, közreműködője, akivel személyes jó viszonyt ápol Botka László.

Velkovics Miklós elmondta, hogy ha egy jobboldali kötődésű cégvezetőről derülne ki hasonló, akkor a szocialista-liberális oldal azonnal a fejét követelné, de persze, egy ilyen vezető vállalná a felelősséget és lemondana.

- Én nagyon sokat jártam Szegedre, a Szabadtérin több fellépésem is volt, heteket töltöttem nyaranta a városban – mondta már Apáti Bence. Az egykori balett táncos, ma újságíró szerint a városnak nagyon jó adottságai vannak, de ebből sokkal többet lehetne kihozni.

Sokkal jobb állapotban lehetne Szeged a publicisták szerint. FOTÓ: KARNOK CSABA

- Szerintem az elmúlt 18-19 évben nem nagyon változott Szeged, nem nagyon látok fejlődést, ami az jelenti, hogy van egy városvezető, aki elkényelmesedett – mondta még Apáti Bence.

Jeszenszky Zsolt pedig arról is beszélt, hogy Botka László azért lehet még a város élén, mert el tudja hitetni az emberekkel, hogy mindaz ami jó a városban, az neki köszönhető.

- Ezt csupán a beágyazottságuknak köszönhetően tudják elhitetni a Botka Lászlóhoz hasonló polgármesterek. Holott a valóság az, hogy ezek a városok sokkal jobb állapotban lehetnének – értett egyet kollégáival Jeszenszky Zsolt, aki az is elmondta, hogy Szeged nem Botka László miatt, hanem ellenére van olyan állapotban, amilyenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!