Eljárás indult az ügyben

2020.02.28. 14:52

Két autó teljesen kiégett egy felgyújtott szelektív kuka miatt

Felgyújtottak egy szelektív kukát vasárnap hajnalban a Kereszttöltés utcában. Két mellette parkoló autó teljesen kiégett, a tulajdonosok kárát azonban nem tudni, megtéríti-e valaki. A kukát zárt helyen kellett volna tartani, azt azonban még vizsgálják, egyáltalán van-e gazdája a hetekkel ezelőtt kihelyezett szeméttárolónak.

T. K.

Szeged – 2020.02.27. Felgyújtottak egy szelektív kukát vasárnap hajnalban, két autó égett ki totálkárosra mellette a Kereszttöltés utca 23. alatt. Képen: Kovalcsik Tamás házbizalmi Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: KARNOK CSABA

Hatalmas robbanásra ébredtek vasárnap hajnalban az egyik Kereszttöltés utcai tízemeletes panelház lakói. Mint kiderült, valaki felgyújtotta az épület előtti szelektív kukát, a tűz pe­­dig átterjedt a mellette álló két autóra. Vélhetően a kerekek dur­­rantak ki, erre figyeltek fel a lakók.

– A BMW tulajdonosa egyetlen éjszakára érkezett látogatóba, az ablakból nézte végig, hogy autója a lángok martalékává lesz – mesélte lapunknak Kovalcsik Tamás házbizalmi. Az ő autója az égő jármű mellett parkolt, vélhetően a tűzoltók gyors kiérkezésének is köszönheti, hogy abban már nem esett kár.

A lángoktól pár méterre volt a ház gázvezetéke

– Az út másik oldalán is felgyújtottak egy kukát, a tűzoltókat oda riasztották. A ház alatti átjárón keresztül azonban meglátták a hatalmas lángokat, így először hozzánk kanyarodtak be. Tulajdonképpen tehát egy má­­sik tűznek köszönhetjük, hogy olyan gyorsan kiérkeztek – mondta a férfi, aki felhívta fi­­gyelmünket: a lángoktól pár méterre található a ház gázvezetéke.

Kovalcsik Tamás azt mondja, az is kérdés, egyáltalán miért lettek kihelyezve a szelektív kukák, azokat ugyanis tudomása szerint a társasház kezelője nem vette át.
Fotó: KARNOK CSABA

 

– A felgyújtott kuka mindennap oda volt tolva, éppen aznap tette valaki egy kicsit arrébb. Be­­le sem merek gondolni, mi lett volna, ha a lángok azt is el­­érik – tette hozzá.

A megsemmisült autók tulajdonosai nem vállalták a nyilvánosságot, de annyit elmondtak, egyelőre elképzelésük sincs, hogy casco híján egyáltalán megtérül-e a káruk. Az ügyben rendőrségi eljárás indult, Kovalcsik Tamás azonban arra is kíváncsi – amellett, hogy örül a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségének –, hogy egyáltalán miért voltak kihelyezve a szelektív kukák, azokat ugyanis tudomása szerint a társasház ke­­zelője nem vette át. Ezzel kapcsolatban megkerestük a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. vezetőjét. Koltainé Farkas Gabriella elmondta, folyik a belső vizsgálat, hogy ezt kiderítsék, mivel azonban volt benne hulladék, egyértelmű, hogy a lakók használatba vették.

– Több közös képviselő is je­­lezte már, hogy nem akarják ezeket a gyűjtőket át­­venni, mivel azonban a szelektív gyűjtés kötelező, mi jogszabályi kötelességet hajtunk végre ezek kihelyezésé­vel. Akik jelezték, hogy nem ké­­rik a kukát, azokkal egyénileg ülünk le tárgyalni – mondta el a cégvezető. A gondot egyébként elsősorban az jelenti, hogy ezeket a kukákat zárt helyen kellene tárolni, erre azonban a legtöbb társasházban nincs lehetőség. Eddig 250 sárga szelektív hulladéktárolót helyeztek ki a városban a rendelkezésre álló ezer da­­rabból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!