30 utas ült a Hódmezővásárhelyről induló autóbuszon

2019.10.07. 18:42

Baleset az M5-ösön: kiszakadt a motor, kerék vágódott a fővárosba tartó vásárhelyi busznak – fotók

Az ütközésnél a kerék átvágódott a másik sávba, egyenesen a busznak.

A Hódmezővásárhelyről Budapestre tartó busznak vágódott a kerék a lajosmizsei balesetnél, nem tudott tovább menni. Fotó: Donka Ferenc

Kettő személyautó és egy busz szenvedett balesetet az M5-ös autópályán Lajosmizse határában. Kecskemétre tartott a Volkswagen személyautó, amikor hátulról nagy sebességgel belehajtott egy szlovák rendszámú Skoda. Ettől a Volkswagen a külső szalagkorlátnak csapódott, többször megpördült, majd a belső sávban állt meg és kiszakadt a motorja és az első kereke. A kerék átcsapódott a szemközti oldalra, ahol egy Hódmezővásárhelyről Budapestre tartó busz elejének vágódott neki. A busz még a pár száz méterre lévő parkolóig el tudott menni, a rajta lévő harminc utas nem sérült meg, őket mentesítő járat szállította tovább.

 

A két autó vezetőjének sem lett baja, de az csak a szerencsének köszönhető, hogy a belső sávban lévő Volkswagennek és a kiszakadt motorjának senki nem ütközött neki. A sztrádán elszabadult kerék sem okozott szerencsére tömegbalesetet. Mindhárom jármű mozgásképtelenné vált, emiatt több kilométeres kocsisor torlódott fel.

Korábban írtuk:

Két autó ütközött az M5-ös autópálya 72-es kilométerszelvényénél, Lajosmizse térségében, a Szeged felé vezető oldalon. Az ütközést követően az egyik jármű a belső, a másik a leállósávon állt meg. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az érintett szakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt egy sávon halad a forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!