Csak rosszabb a helyzet

2019.10.03. 13:00

Közösségi tér helyett szemétlerakó a rókusi kiserdő

Lapunk utoljára 2012 végén foglalkozott az Északi városrészen lévő kiserdővel, már akkor áldatlan állapotokra panaszkodtak a környék lakói. A helyzet az eltelt 7 év alatt sem változott, sőt az ott élők szerint sokkal rosszabb lett.

K. A. R.

Megszüntetnék a szemétlerakatot a kiserdőben. A családoknak adnák. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– Életveszélyesek a fák, bárkire ráeshetnek a faágak. Elég bepillantani a járdáról az erdőbe, mindenhol kidőlt fákat látni. De nem is érdemes beljebb merészkedni, mert nem tudjuk, mibe lépünk, hiszen többen is ide hordják a kutyákat vécézni. Sőt nemcsak állatok piszkítanak ide, ez jól látszik a szétdobált zsebkendőkből is – panaszolta egy idős férfi. Egy, a környéken élő nyugdíjas azt mondta, csak világosban mer erre közlekedni, attól tart, hogy valaki rátámad.

– Átmenni nem is szoktunk már az erdőn, több hajléktalan is lakik benne. Körülbelül 20 éve nézzük, ahogy tönkremegy ez a zöldterület, nagyon sajnáljuk, hogy nem törődik vele a városvezetés – részletezte. Az elmondottakat támasztotta alá lapunknak egy édesanya is.

Megszüntetnék a szemétlerakatot a kiserdőben. A családoknak adnák. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– Nem merjük a gyerekeket sem lehozni ide. Itt az ősz, gyűjthetnénk makkot, de a kis­­erdőt biztosan elkerüljük. Pe­­dig kitűnő helyszín lenne a családoknak kikapcsolódásra. A környéken óvoda és iskola is van, onnan is ki tudnának jönni a gyerekekkel akár egy környezetismereti órán – magyarázta.

Az északi városrészen induló Fidesz–KDNP-s képviselőjelölt, Kárpáti Zoltán szerint Szeged szégyenfoltja a terület, szemétlerakó és dzsumbuj lett az erdőből.

– Ez a város legnagyobb össze­­függő erdeje, amit Szeged gyöngyeszemévé szeretnénk tenni. A kidőlt, rossz állapotban lé­­vő fákat kitermelnénk, az erdő körül futópályát építenénk ki, és tanösvényt létesítenénk padokkal, ahová szívesen kijönnének a családok – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!