Vezető hírek

2020.01.06. 11:55

Leárazások vonzották a vásárló tömeget

Többen voltak 30-án az egyik szegedi bevásárlóközpontban, mint karácsony előtt – tudtuk meg egyik olvasónktól. A héten is hasonlóan hömpölygött a vásárló tömeg. Elsősorban a leárazások vonzották őket.

K. T. I.

Sokan ilyenkor olcsóbban veszik meg a téli ruhaneműket. FOTÓ: KARNOK CSABA

– Jelentősen olcsóbban vettem magamnak nadrágot és pólót. Összesen 9 ezer forint körül költöttem, miközben egy nadrág szokott ennyibe kerülni – magyarázta Ádám, és közben a szegedi férfi elárulta, ő nem célirányosan megy ilyenkor vásárolni, de ha a városban jár, és betéved a boltokba, mindig elcsábul a nagy leárazások láttán.

Máténak sem a szerencse, hanem a leárazási dömping miatt sikerült 10 ezer forint helyett hatezerért kabátot venni az egyik boltban, ahol a barátaival nézett szét. A pólókkal is ilyen szerencséje volt. Ő tudatosan választja a beszerzésre ezt az időszakot, mert készül a tavaszra és a nyárra, hiszen ilyenkor ezek a ruhaneműk mindig olcsóbban megszerezhetők.

Sokan ilyenkor olcsóbban veszik meg a téli ruhaneműket. FOTÓ: KARNOK CSABA

Ildikó és lányai, Tamara, illetve Dorina még a téli szünetet és a szabadságot használták ki, és csajos vásárlással töltötték el délutánjukat. Ráadásul a lányok már inkább pénzt kaptak karácsonyra a rokonoktól, így azt is elvásárolták. Vettek többek között sportcipőt, bakancsot és kabátot is.

– Mi csak úgy nézelődünk, és veszünk egy-két hasznos dolgot. Amit meglátunk, és úgy gondoljuk, hogy szükség van rá. Mindössze két órára vagyunk kalibrálva, mert a legkisebb ikergyermekeink a játszóházban vannak, és ők nagyon elevenek, tovább nem szeretnénk húzni az időt – mondta Tamás.

Hozzátette, az akciós cipőket mindig átnézik, hiszen a lábbelik egyébként nagyon drágák, és ilyenkor sokat lehet rajtuk spórolni.

Olyanokkal is találkoztunk, akik visszacserélték éppen a karácsonyra kapott ajándékokat. Ebben az időszakban a boltok igen rugalmasan állnak ehhez, hiszen nem lenne kötelességük visszavenni a termékeket kizárólag arra hivatkozva, hogy nem tetszik a színe vagy nem jó a méret. Ennek ellenére sok üzlet úgy dönt, hogy biztosítja a termékek összegének levásárlását, helyette ajándékkártyát biztosít, cseréli vagy visszaveszi azt. Az ehhez szükséges feltételekről az üzletek egyedileg határoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!