Egymillióba kerül a Repülős Kati-zás

2019.10.01. 08:03

Egymillióba kerül a Repülős Kati-zás

Ezúttal Havasi Katalin, a vásárhelyi kórház orvosigazgatója, a Fidesz helyi elnöke ellen vesztett pert. Havasi becsületsértés miatt nyújtott be a polgármester ellen keresetet. A jogerőssé vált ítélet kimondja, Márki-Zay Péter nagy nyilvánosság előtt állított valótlanságokat Havasi Katalinról.

Kovács Erika

Sorban veszti el a pereket Márki-Zay Péter.

Valótlanul állította például, hogy kollaboráns, erkölcsileg romlott, hogy részt vett egy helyi háziorvos megzsarolásában, megfenyegetésében. Valótlanul hozta személyét és közéleti tevékenységét összefüggésbe az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik közvetlen vérbefojtójával, Biszku Bélával. Márki-Zay nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy Havasi és férje olyan 15 milliós jövedelemre számított, ami nem illette meg jogosan. Valótlanul hozta összefüggésbe a köztörvényes bűnözővel, Repülős Gizivel is.

Sorban veszti el a pereket Márki-Zay Péter.

A bíró 1 millió forint sérelemdíj fizetésére kötelezte Márki-Zay Pétert, valamint állításai valótlanságának nyilvános beismerésére.

Vásárhely polgármesterének ez már a negyedik jogerőre emelkedett vesztes pere. A helyi kórház jó hírének megsértéséért 800 ezer forint sérelemdíj fizetésére kötelezték. A városháza volt vezető tisztségviselője és egy vásárhelyi vállalkozó is jogerős pert nyert ellene. A büntetések kifizetésére Márki-Zay Péter támogatóitól gyűjtött pénzt az interneten. Vásárhely polgármesterét a fentieken kívül még mások is perelik, többek között Lázár János is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!