Áder Jánostól kapott komoly elismerést

2019.09.21. 12:12

A kislánya és a sport az élete a rendőrnőnek

A Magyar Arany Érdemkereszt katonai tagozata elismerést adományozta csaknem két évtizedes kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül Veprik Zitának, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság alezredesének Áder János köztársasági elnök. A sportért is rajongó rendőrnőtől megtudtuk, hogy igazából nem is rendőrnek készült.

Suki Zoltán

Veprik Zita Judit rendőr alezredest a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta. Fotó: Karnok Csaba, Délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

– Gyerekkoromban nem gondoltam rá, hogy rendőr leszek. A középiskola után közgazdasági egyetemet végeztem, és utána, amikor kerestem a lehetőségeket, jött az alkalom: a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába kerestek kollégákat, így kerültem a rendőrséghez – mondta a Délmagyarországnak a főkapitányság Humán­igazgatási Szolgálat szolgálatvezetője. Az alezredes még augusztus 20-án kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt katonai tagozata elismerést a köztársasági elnöktől. Mégpedig azért, mert csaknem húsz éve kiemelkedően teljesít a rendőrségen.

Másokon segíteni

Veprik Zita azt is elmondta, hogy a rendőri hivatásban leginkább az tetszett neki, hogy segíthet másokon.

– Mindig az lebegett a szemem előtt, hogy a közért is tehetek valami jót. Emellett nagyon fontos a szervezetnél, hogy a sport az ember életének része legyen – mesélte az alezredes, aki gyerekkora óta folyamatosan sportolt valamit.

Veprik Zita Judit rendőr alezredest a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta. Fotó: Karnok Csaba, Délmagyarország

A sport megnyugtatja

Elárulta, hogy kosárlabdázóként aktívan sportolt, de ma is úszik, fut, teniszezik, és még fallabdázni is rendszeresen eljár. – Ez a mai napig megnyugtat. A sport segít elviselni a sikereket és a kudarcokat egyaránt – fogalmazott az alezredes. A megyei főkapitányságnak most is van egy csapata, akik vele együtt rendszeresen járnak például félmaratoni futóversenyekre. – Természetesen a családom a legfontosabb. Van egy hétéves kislányom, őt is a sport szeretetére nevelem, és úgy néz ki, hogy ez tetszik is neki – mondta Veprik Zita.

Az alezredes első beosztása belső ellenőr volt. Egykori munkájáról elárulta, hogy nemcsak az a dolguk, hogy a kollégáik hibáit keressék, hanem főleg az, hogy a folyamatokat figyeljék, és a vezetői döntéseket tudják támogatni, és például rájönni, hogy hol lehet optimalizálni a rendőrség működését. A főkapitányság Ellenőrzési Szolgálatát tíz évig vezette.

Szereti a munkáját

Jelenleg a Humánigazgatási Szolgálat szolgálatvezetője. Ez azt jelenti, elsődleges feladata, hogy a kollégák munkával kapcsolatos ügyei rendben menjenek, illetve hogy minden segítséget és információt megadjanak munkatársaival azok számára, akik szintén a rendőri hivatást választanák. Azt is elmondta még, hogy elégedett a munkájával, szereti amit csinál, és nem tartja kizártnak, hogy a rendőrségtől megy majd nyugdíjba. Ez azonban még nagyon soká lesz.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!