Befejezték a Gyermekklinika tetőszerkezetének javítását

2019.10.02. 15:02

Nemesi Pál is adományozott a klinikának

A független polgármesterjelölt azt is bejelentette, hogy végeztek a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika tetejének a megjavításával.

Kettő defibrillátort adományozott vállalkozótársaival Nemesi Pál a szegedi klinikának, melyeket szerdán délután egy kis ünnepségen adtak át. A független polgármesterjelölt azt is bejelentette, hogy mostanra végeztek a Gyermekklinika tetejének a javításával, melyet a múlt hónapban a szegedre lecsapó vihar rongált meg.

Kettő, egyenként félmillió forintba kerülő defibrillátort adományozott a szegedi klinikának vállalkozótársaival Nemesi Pál. A szerdai átadóünnepségen a független polgármesterjelölt elmondta, hogy fontosnak tartja az együttműködést az egyetemmel és az egészségügyi intézményekkel is.

Németh László gyermeksebész, Nemesi Pál egészségügyi programjának szakértője pedig azt hangsúlyozta, hogy nagy hasznát veszik a kórházban az eszközöknek. Az egyik defibrillátor az aneszteziológiai osztályra, a másik pedig a traumatológiára kerül.

Az eszközt átvevő Babik Barna elmondta, hogy különösen fontos, hogy legyenek a kórházban újraélesztő berendezések, többek között azért, mert sok idős betegük van.

Nemesi Pál azt is bejelentette, hogy mostanra végeztek a gyermekklinika tetejének a javításával. A tetőt a múlt hónapban Szegedre lecsapó vihar rongálta meg, a javítás csaknem egymillió forintba került, amit szintén a vállalkozótársaival állt.

A független polgármesterjelölt a Délmagyarországnak korábban elmondta, hogy a vihar okozta károk elhárításában össze kell fogni a szegedieknek és együtt dolgozni a helyzet megoldásán, politikai hovatartozástól függetlenül.

– A vihar elálltával szakemberekkel egyeztettem, illetve összehívtam partnereimet, vállalkozótársaimat, barátaimat hogy együttes erővel segíthessünk. A kollégáim felmérték a Szegedi Gyermekklinikát ért károkat, én pedig már össze is gyűjtöttem a helyreállításhoz szükséges összeget, hamarosan indulhat a munka – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!