Önkormányzati választás 2019

2019.09.29. 18:59

Orbán Viktor: ha Szeged baloldali kézen marad, az első számú betelepítési célpont lesz

– Nem értjük, miért akarnak kimaradni a fejlődésből, miért akarnak migránsvárossá válni – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, miután a Fidesz 28. kongresszusán ismét pártelnökké választották.

Orbán Viktor miniszterelnök, a párt újraválasztott elnöke beszédet mond a Fidesz tisztújító kongresszusán. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

– Nem értjük, miért akarnak kimaradni a fejlődésből, miért akarnak migránsvárossá válni – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, miután a Fidesz 28. kongresszusán ismét pártelnökké választották. A kormányfő azt mondta, illúzióink ne legyenek: amikor a betelepítési kvótát ismét megvétózzuk, akkor majd ők a nagyvárosokkal akarnak megállapodni.

Orbán Viktor miniszterelnök, a párt újraválasztott elnöke beszédet mond a Fidesz tisztújító kongresszusán. Fotó:
MTI/Szigetváry Zsolt

 

Hozzátette: ha Szeged baloldali kézen marad, az első számú betelepítési célpont lesz. – Ha a szegediek tényleg ezt akarják, egyszerűbb lenne Frans Timmermanst felkérni polgármesternek – fogalmazott Orbán Viktor.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fidesz kongresszusán felszólalt Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere is. Ő arról beszélt: amikor átvette a város vezetését, a béketeremtés és a szövetségkötés volt a célja, és szövetséget is kötöttek a kormánnyal. – Egy városvezetés sem foszthatja meg települését attól a szövetségtől, amelyet a kormánnyal folytatott együttműködés jelent – jelentette ki a makói polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!