Vezető hírek

2019.09.13. 10:42

Orbán Viktorral egyeztetett Nemesi Pál

Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral folytatott megbeszélést Szeged fejlesztési lehetőségeiről Nemesi Pál a Budai Várban. Szeged független polgármesterjelöltje szerint a jelenlegi városvezetés elszigetelődött, pedig a szegedi gazdaság fejlesztése elképzelhetetlen a kormánnyal, a kamarával, a vállalkozókkal, az egyetemmel, és a Szegedet körülölelő térséggel való együttműködés nélkül. „Hidat építünk Szeged és az ország között, minden értelemben, mert megépítjük végre a 3. Tisza hidat, és kapcsolatot építünk az ország vezetése felé is” – mondta Nemesi.

A szegedi gazdaság mutatói sajnos bebizonyították: az elzárkózás politikája hosszú távon tönkre fogja tenni Szegedet. Jól mutatja a helyi iparűzési adóbevétel, hogy fokozatosan leszakadunk Kecskemét, Debrecen, Székesfehérvár és Győr térségétől, és ez káros, a város ipari adóbevételektől és jól fizető munkahelyektől esik el

- írta közleményében Nemesi, majd hozzátette: nyitott, bárkivel párbeszédképes, de minden pillanatban Szeged érdekeit képviselő városvezetésre van szükség október 13-a után, mert csak Szeged lehet az első, a pártpolitikai csatározásokat félre kell tenni, ez nem lehet Szeged jövője.

Orbán Viktor miniszterelnökről úgy fogalmazott, ő Magyarország egymás után 3. alkalommal megválasztott miniszterelnöke, természetes, hogy felkereste egy egyeztetésre.

„Gazdasági szakember vagyok, ismerem a számokat. Munkatársaimmal 30 éve építek egy vállalkozást, amely Szegedet és a térséget építi. A miniszterelnök 2010 óta a munkatársaival olyan fejlődő gazdasági környezetet teremtett Magyarországon, aminek eredményei vitathatatlanok: magára talált az építőipar, az ipari termelés, a turizmus és a szolgáltatási szektor is. Ezért emelkednek a bérek, amit erős családtámogatási politika is támogat. Mindemellett mi Szegeden tudjuk, hogy az Orbán Viktor által elhatározott és megvalósítiott déli kerítés minket is véd. Az egész város, a teljes vállalkozói környezet és a munkavállalók is érzik Szegeden: a jövőben nem szabad dacból kimaradni az ország fejlődéséből. Azért kértem Orbán Viktor miniszterelnöktől egy találkozót, hogy biztosítsam róla: van párbeszédképes alternatíva Szegeden, és a szegediek változásra vágynak. A miniszterelnök teljes mértékben nyitott a párbeszédre és a Szeged jövőjét meghatározó elképzeléseinkre. Hidat építünk Szeged és az ország között, mert megépítjük végre a 3. Tisza hidat, és kapcsolatot építünk az ország vezetése felé is – összegezte Nemesi a keddi találkozó céljait és eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!