Fejlődő Makó

2019.09.17. 14:57

Szijjártó Péter is részt vett a makói bútorgyár átadóján

A makói Duocor ipari Bt., amely kórházi, iskolai és irodai bútorokat gyárt, most 4300 négyzetméter alapterületű, két szintes modern gépekkel felszerelt gyártócsarnokot adott át.

Szabó Imre

Fotó: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Ehhez a kormány 634 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá. A 4 ezer négyzetméter alapterületű, két szintes csarnok közel egy milliárd forintba került, és 65 fős létszámbővítést is hozni fog. A beruházásrésze egy 2018 és 2026 között tartó fejlesztésnek, ami összesen majd 3,1 milliárd forintba fog kerülni.

Az avatóünnepségen beszédet mondott a cég német vezetője, Michael Stegner, Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet, valamint Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter. Utóbbi többek között hangsúlyozta: Németország Magyarországnak a legnagyobb külföldi beruházó partnere, a Duocor és a többi német vállalkozás háromszázezer magyar embernek ad munkát. Öt és fél év alatt a kormány 101 német vállalattal kötött beruházási megállapodást, amelynek eredményeként 2 ezer milliárd forintnyi befektetés érkezett Magyarországra.

Mint a tegnapi avatóünnepségen elhangzott, a jelenleg 360 embert foglalkoztató cég 2026-ig további csarnokokat fog építeni, illetve új gépeket vásárol a 10 hektáron felépült, 30 ezer négyzetméteres termelési területen, a Rákosi út mentén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!