A változás esélyét növelné

2019.10.08. 17:26

Visszalépett Bartha László a polgármester-jelöltségtől

Visszalép a polgármester-jelöltségtől, de a Tisza-Koalíció listavezetői helyét megtartja Bartha László. Erről a korábbi polgármester közleményben tájékoztatott kedden, amiben azt is írta, hogy október 10-től, azaz csütörtöktől nem lesz polgármesterjelölt.

Munkatársunktól

Fotó: SzegedMa

Azért lép vissza, hogy ezzel is elősegítse, és növelje a változás esélyét a városban – olvasható a közleményben.

– Célunk elsősorban a közgyűlési többség megszerzése, másodsorban a városvezetés leváltása – írja Bartha László. Szerinte a Tisza Koalíció – a közgyűlési többség megszerzése érdekében – nyitott a választási együttműködésre más szervezetekkel, amennyiben azok elfogadják a programjukat és céljaikat.

Amennyiben ilyen együttműködés nem jön létre, akkor a Tisza Koalíció képviselőjelöltjei továbbra is azon dolgoznak, hogy minél nagyobb számban tudják a szegediek javát és alapértékeinket szolgálni a szegedi közgyűlésben, ezért 18 választási körzetben indulnak a jelöltjeik. A városvezető poszton történő változás szintén fontos eleme Szeged város fejlődésének.

– Jelenleg négy ellenjelöltje is van a regnáló polgármesternek. Ez a helyzet nyilvánvalóan a baloldali politikai vezetés fennmaradásának kedvez – fogalmaz Bartha László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!